458 Italia – “Performance Car of the Year 2010”

Revistă britanică “Auto Express” a decernat premiul “Performance Car of the Year 2010” modelului Ferrari 458 Italia, la capătul unei proceduri de evaluare care a punctat cele mai puternice maşini din lume.

Noul premiu completează seria celor câştigate de 458 Italia de-a lungul celor 12 luni de la lansarea sa pe piaţă. Conform redactorului şef al “Auto Express”, David Johns, “458 Italia este una dintre cele mai bune maşini produse de Ferrari şi s-a dovedit a fi câştigătorul clar în comparaţie cu alte supercar-uri”. Maşina a câştigat nu doar prin cumulul de puncte, ci şi fără drept de apel. David Johns detalia: “Când am adunat rezultatele, maşina era pe primul loc pe foile de punctaj ale tuturor membrilor juriului nostru!”

În ultimele luni, Ferrari 458 Italia a fost supusă unor teste amănunţite de către presa auto din întreaga lume, cu rezultate excepţionale în toate recenziile publicate de către specialişti. Revista britanică “Autocar” a rezumat foarte concret calităţile acestui nou model: “458 Italia este noul standard în materie de supercar-uri sportive”.

Desenat de Pininfarina, Ferrari 458 Italia este modelul care înlocuieşte în gama Ferrari celebrul F430. Modelul este echipat cu un motor V8 de 4.5 litri care dezvoltă 570 CP/9.000 rpm şi o cutie de viteze cu dublu ambreiaj. Cu o greutate de doar 1.380 de kilograme, 458 Italia are un raport putere/greutate excepţional, de 413CP pe tonă. Aceasta îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3.4 secunde şi să atingă o viteză maximă de peste 325 km/h.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top