OFICIAL: VW Tiguan Allspace cu 7 locuri și portbagaj imens

VW Tiguan Allspace a fost dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Detroit. Cel mai mare și mai spațios model polivalent al brandului din segmentul C oferă șapte locuri și un portbagaj imens.

VW Tiguan Allspace are un ampatament de 2,791 mm, identic cu cel al Skodei Kodiaq și cu 11 cm mai mare decât cel al unui Tiguan cu 5 locuri, lungimea de 4.704 mm fiind, de asemenea, cu 21,5 cm mai generoasă.

Dincolo de apariția unui rând suplimentar de scaune, oferite opțional, pasagerii de pe banchetă se bucură de un spațiu cu 60 mm mai mare la nivelul genunchilor. Portbagajul a crescut și el cu 115 litri, până la 730 litri (cu scaunele din rândul trei pliate). Volumul maxim de încărcare ajunge la 1.770 litri.

Locurile șase și șapte pot fi pliate complet în portbagaj. Opțional, scaunele de pe rândul doi pot culisa înainte-înapoi pe o distanță de 16 cm și pot fi înclinate sub diverse unghiuri, ca și la modelele Tiguan clasice.

tiguan-allspace-05

Planșa de bord și amenejarea interiorului sunt identice cu cele ale Tiguan-ului cu cinci locuri, Allspace oferind aceeași colecție de sisteme multimedia cu touchscreen de 7 sau 8 inch, la care se adaugă ceasurile de bord digitale cu diagonala de 12,3 inch și poziția înaltă de condus, specifică unui SUV.

În Statele Unite, VW Tiguan Allspace va fi oferit cu un singur motor TSI, un turbo de 2 litri și 186 CP. Pentru piața din Europa, însă, Gama de motorizări pe benzină va include unitățile turbo TSI de 1.4 litri și 150 CP (cu tracțiune față sau integrală) și de 2 litri cu 180 sau 220 CP, ultimele două disponibile exclusiv cu tracțiune 4×4 și cutie DSG. Dieselul de 2 litri și 115 CP nu va fi oferit și pentru Allspace, paleta de motoare TDI mizând doar pe variantele de 150 CP (tracțiune 4×4 și cutie DSG opționale) și 190 CP (4×4, DSG standard). La vârful gamei va sta dieselul bi-turbo de 2 litri și 240 CP, din nou doar cu DSG și 4Motion. Sistemul de tracțiune integrală este același Haldex de generația a cincea disponibil și pe Tiguan, configurabil.

În Europa, noul Tiguan Allspace va ajunge în luna septembrie, inclusiv în showroom-urile din țara noastră.

tiguan-allspace-02

tiguan-allspace-05

Adaugati comentariu