Noua Kia Picanto: Motor turbo de 1 litru și 100 CP

Noua Kia Picanto va fi lansată la Geneva, noul model fiind așteptat în showroom-uri în iunie. În prim plan se află un motor turbo cu trei cilindri.

Lungimea noului Picanto este identică cu cea a modelului pe care înlocuiește, lansat în 2011 (3.595 mm), însă ampatamentul a fost majorat cu 15 mm, până la 2.400 mm. Portbagajul a crescut, de asemenea, cu 55 litri, putând acomoda 255 litri de bagaje cu cele două locuri din spate în poziție normală sau 1.010 litri cu bancheta rabatată.

Gama de motoare inițială va fi compusă din trei unități pe benzină. La baza gamei va sta un motor cu trei cilindri, de 1 litru și 67 CP/96 Nm (consum mediu 3,9 l/100 km), acompaniat de o unitate cu patru cilindri, de 1,25 litri și 84 CP/122 Nm. Ambele sunt aspirate natural. Marea noutate este motorul turbo de 1 litru, cu trei cilindri, preluat de la Rio. Acesta dezvoltă 100 CP și 172 Nm.

picanto (8)

Noutățile de ordin tehnic nu se opresc aici, în comparație cu modelul anterior, noul Rio primind o direcție electrică cu o cursă mai scurtă (2,8 ture complete versus 3,4) și bare stabilizatoare cu 5% mai rigide.

În materie de stil, noul Picanto apelează la un design mai agresiv. Blocurile optice față și spate vor beneficia de tehnologie parțială LED, iar gradul de personalizare al celui mai mic model din gama Kia va fi complex, fiind oferite 7 nuanțe exterioare, 4 dintre ele complet noi: Shiny Red, Aurora Black, Pop Orange și Celestial Blue. Opțional, poate fi comandat un pachet sport GT Line, caracterizat prin bare de protecție cu design special, elemente aerodinamice specifice și inserții de culoare roșie la nivelul parașocurilor, pragurilor și grilei față.

La interior se remarcă progresul major înregistrat în ceea ce privește ergonomia și finisarea. Picanto poate fi echipat, în premieră, cu un sistem multimedia cu touchscreen de 7 inch, montat în partea superioară a consolei centrale și compatibil cu cele mai recente standarde Android Auto și Apple CarPlay.

picanto (4)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top