50 de ani de Porsche 911

Vreme de cinci decenii, modelul 911 a fost inima brandului Porsche. Există puţine automobile în lume care au o tradiție și o continuitate asemănătoare lui Porsche 911.

Acest model a reprezentat o adevărată inspirație pentru toți pasionații de mașini din lume, încă de la debutul sub denumirea de 901 în cadrul IAA International Automotive Show în septembrie 1963. Astăzi este considerat etalonul mașinilor sport. Modelul 911 este, de asemenea, un punct de referință pentru celelalte serii Porsche. De la Cayenne la Panamera, fiecare Porsche reprezintă cea mai bună mașină sport din categoria sa, iar în fiecare model se regăsește câte ceva din filosofia 911.

Până în prezent au fost construite peste 820,000 de Porsche 911, mașina devenind astfel cel mai de succes automobil sport din lume. Inginerii din Zuffenhausen și Weissach au reinventat modelul cu fiecare dintre cele șapte generații, demonstrând de fiecare dată puterea de inovare a brandului Porsche.

Ca niciun alt autoturism, 911 îmbină aparente contradicții, precum caracterul sportiv și cel practic, tradiția și inovația, exclusivitatea și adaptarea socială, designul și funcționalitatea. Nu e de mirare că fiecare generație a fost un succes. Ferry Porsche a descris cel mai bine calitățile unice ale modelului: “911 este singura mașină pe care o poți conduce în jungla Africană sau în Le Mans, la teatru sau prin traficul din New York”.

În plus faţă de liniile clasice şi, în acelaşi timp, unice, Porsche 911 s-a făcut întotdeauna remarcat graţie tehnologiei avansate care îl caracterizează. O mare parte dintre ideile și tehnologiile care au debutat odată cu Porsche 911 au fost concepute pe pista de curse. Modelul 911 a fost încă de la început orientat către performanță, pe care o demonstrează cu fiecare raliu la care participă.

De la bun început, 911 s-a simțit ca acasă pe circuitele din toată lumea, având reputaţia unui model versatil și de încredere. De altfel, acest model a câştigat două treimi dintre cele 30.000 de curse în cadrul cărora  Porsche s-a situat pe primul loc.

Adaugati comentariu