50 de ani de producție Mercedes-Benz la fabrica din Wörth

50 de ani de producție Mercedes-Benz la fabrica din Wörth

Cea mai mare fabrică de camioane din lume, fabrica Mercedes-Benz din Wörth, sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare.

Fabrica Mercedes-Benz din Wörth sărbătoreşte aniversarea a 50 de ani de producţie de camioane. Primele autovehicule au ieşit de pe linia de fabricare de la Wörth la data de 1 octombrie 1963. În cadrul ceremoniei care a avut loc marţi, 1 octombrie, au participat aproximativ 300 de persoane din domeniul politic şi din industria auto, pentru a celebra această aniversare. Printre invitaţi s-au numărat Malu Dreyer, Preşedinte al statului german Renania-Palatinat, Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, Dr. Wolfgang Bernhard, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG, responsabil pentru Daimler Trucks şi Daimler Buses, şi Stefan Buchner, Head of Mercedes-Benz Trucks.

Malu Dreyer, Preşedinte al Renania-Palatinat, declară: „Renania-Palatinat este un stat ce pune accent pe industria auto, un stat industrializat şi puternic orientat către activitatea de export. Toate aceste trei elemente sunt cruciale pentru succesul nostru economic şi pentru prosperitate. Guvernul Renania-Palatinat este foarte mândru să găzduiască în Wörth fabrica de camioane Mercedes-Benz. Aceasta înseamnă că una dintre cele mai mari, moderne şi de succes companii producătoare de autovehicule comerciale şi, în acelaşi timp, o companie sustenabilă, preocupată de bunăstarea societăţii, se află în statul nostru“.

În discursul său, Dieter Zetsche a ţinut să precizeze: „Există un singur lucru care face ca această fabrică să se deosebească de toate celelalte: « Spiritul Wörth », cel care stă la baza manoperei de calitate « made in Wörth ». Acest caracter este format din trei elemente principale: pionierat, inovaţie şi spirit de echipă. Oamenii care lucrează aici sunt o adevărată echipă, realizând împreună producţia de calitate « made in Wörth ». Consider că a 50-a aniversare a fabricii este ocazia perfectă pentru a-mi exprima mulţumirile cele mai sincere către efortul continuu al tuturor în răspândirea acestui spirit minunat.“

Produsele competitive reprezintă cheia succesului fabricii. În fiecare zi, aproape 12.000 de angajaţi asamblează până la 470 de camioane Atego, Axor, Arocs, Actros, Econic, Unimog şi modelul de serie Zetros, respectând cu precizie cerinţele clientului. Fabrica se mândreşte cu produse de o diversitate inegalabilă. Statistic vorbind, nu există două camioane fabricate în Wörth, într-un anumit an, care să fie identice. Mai bine de 3,6 milioane de autovehicule au fost construite până în prezent. Wörth este, de asemenea, cea mai mare fabrică de camioane din lume şi parte a unei reţele mondiale de producţie. Clienţii din peste 150 de ţări pun preţ pe calitatea « made in Wörth ».

Wörth este mult mai mult decât o fabrică de asamblare pentru Daimler Trucks. Cu o capacitate de 2,9 km², fabrica găzduieşte atât hale de producţie, cât şi birouri pentru departamente principale Mercedes-Benz Trucks. În plus, fabrica Wörth oferă clienţilor servicii complete, care includ preluarea autovehiculelor prin Centrul de Relaţii cu Clienţii, informaţii pentru şoferi, cât şi cursuri de formare profesională pentru conducătorii auto. Uzina deţine, de asemenea, un centru operaţional de informare. Crearea Centrului de Dezvoltare şi Testare în 2008 a omogenizat unităţile de producţie şi dezvoltare în Wörth.

În România, Mercedes-Benz comercializează astăzi modelele de camioane Actros, Antos, Arocs, Atego, Unimog si Econic, toate având ca loc de fabricaţie fabrica Wörth. Începând din 1992, de când marca Mercedes-Benz este prezentă pe piaţa din România, peste 6.000 de camioane fabricate în Wörth au fost vândute clienţilor din România cu cele mai variate aplicaţii: transport pe distanţe lungi, distribuţie, construcţii şi transporturi specializate.

Adaugati comentariu