Nissan X-Trail facelift: Design nou, conducere semiautonomă

Nissan X-Trail se înnoiește. SUV-ul nipon revizuit va fi disponibil din această vară, alături de un design proaspăt și de noi sisteme de asistență și conducere semiautonomă.

Din punct de vedere stilistic, Nissan X-Trail facelift va fi ușor de recunoscut grație grilei de dimensiuni mai generoase V-Motion, în forma literei V, ce „mușcă” mult mai vizibil din bara de protecție. Și blocurile optice sunt noi, luminile diurne LED imitând silueta unui bumerang, detaliu tipic Nissan. Opțional se oferă faruri adaptive cu tehnologie full LED și grafică modernă.

Și la partea din spate, penelul designerilor a atins stopurile full LED care au primit o tentă fumurie, în timp ce la interior atrag atenția un volan nou și consola centrală ușor reconfigurată. Nissan oferă, de asemenea, hayon cu deschidere electrică, noi modele de jante din aliaj cu diametrul de 17 sau 18 inch și patru nuanțe exterioare complet noi: Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic și Dark Brown Pearl.

Tehnic, Nissan X-Trail nu aduce nicio premieră notabilă, gama de motorizări fiind identică cu cea a modelului actual. Clienții pot alege fie un motor turbo pe benzină de 1,6 litri și 163 CP (exclusiv cu tracțiune față), fie două variante diesel de 1,6 litri și 130 CP, respectiv 2,0 litri și 177 CP. Tracțiunea integrală și o cutie CVT sunt opționale. Din păcate, în Europa, Nissan nu va oferi și versiunea hibridă lansată în SUA la finele lui 2016. Aceasta dispune de 176 CP și este animată de un motor aspirat pe benzină de 2 litri și 141 CP, cuplat la un motor electric de 40 CP și o transmisie CVT X-Tronic.

La capitolul siguranță, noul X-Trail primește noi sisteme de asistență standard. Pe listă regăsim funcțiile de frânare automată de urgență și de detecție a pietonilor, alături de asistentul de unghi mort pentru manevrele de parcare perpendiculare sau cu spatele. Anul viitor, Nissan X-Trail facelift va putea fi echipat opțional cu sistemul Propilot, care controlează automat direcția, frânele și accelerația în anumite situații, precum în traficul urban sau în ambuteiajele de pe autostradă.

nissan-x-trail-facelift (2)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top