Foto: Interior ultra-modern pentru noul Mercedes G-Class

Noul Mercedes G-Class va fi lansat în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. În avanpremiera debutului oficial, colegii de la Carscoops au publicat deja primele fotografii cu prototipul noului model și cu interiorul acestuia.

Noul G-Class va reprezenta o veritabilă revoluție în ceea ce privește layout-ul și dotările interiorului, comparativ cu modelul actual relativ spartan, în pofida modernizărilor succesive. A doua generație a Clasei G primește un interior foarte modern și luxos care include instrumente de bord digitale și un display central dedicat sistemului multimedia, aceeași configurație cu ecrane duale TFT de 12,3 inchi cunoscută de la S-Class și E-Class. Prototipul fotografiat de Carscoops are ceasuri clasice, dar organizarea acestora trădează clar posibilitatea specificării viitorului G-Class cu un tablou de bord complet digital.

PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ, ACCESAȚI DIRECT CARSCOOPS.COM AICI

La capitolul design, noul Mercedes-Benz G-Class pare să rămână fidel liniilor angulare care au făcut celebră prima generație. Deși înfățișarea noului model este foarte asemănătoare cu cea a Clasei G originale, lansată în 1979, ne așteptăm și la o serie de tușe moderne preluate de la conceptul Ener-G-Force.

Construit pe o platformă modernizată, noul G-Class va avea o lățime cu zece centimetri mai generoasă, cifrată la 1,97 metri. Noua arhitectură tehnică va aduce, de asemenea, ecartamente față și spate mai late, pentru mai mult spațiu la nivelul umerilor, alături de o reducere substanțială a masei la gol cu câteva sute de kilograme.

În plus, viitorul G-Class va fi înzestrat în premieră cu o direcție electromecanică și suspensii independente, gradul de confort urmând să fie similar cu cel al unui GLS contemporan. Noul G-Class va fi disponibil alături de noua familie de motoare cu șase cilindri în linie, puterea maximă urcând la 313 CP pentru modelul diesel.

Adaugati comentariu