Lamborghini refuză să construiască mașini autonome

Lamborghini merge împotriva curentului și anunță oficial refuzul de a dezvolta mașini autonome. „Suntem ultimul producător care ar putea face așa ceva.”

Aston Martin vrea să fie ultimul producător de mașini sport care oferă transmisii manuale, iar Lamborghini îmbrățișează acum statutul de oponent al sistemelor de conducere autonomă.

Declarația îi aparține lui Maurizio Reggiani, șeful departamentului de dezvoltare al Lamborghini, care a acordat un interviu acordat publicației americane Digital Trends. Potrivit lui Reggiani, în prezent nu există planuri de dezvoltare a unei mașini autonome. „Un Lamborghini se cumpără pentru distracție”, a spus directorul R&D al casei italiene.

De asemenea, Lamborghini pare să fie de aceeași părere în ceea ce privește lansarea unui model complet electric. Cel puțin pentru moment. Aceasta nu înseamnă totuși că tehnica hibridă este dată complet la o parte din planurile de viitor ale companiei. Noul SUV Urus, care va fi prezentat în straiele versiunii finale de serie în luna decembrie, va fi oferit și în format hibrid plug-in. Același model va fi, de asemenea, disponibil cu sisteme de conducere semi-autonome, precum asistența activă de menținere a benzii de circulație.

Adaugati comentariu