599 GTB și 430 Spider – expuse fanilor din Timișoara

Forza Rossa aduce bucurie timișorenilor: fanii Căluțului Cabrat vor putea admira în orașul lor două dintre modelele celebre în lumea mașinilor sport.

Ferrari 599 GTB și Ferrari 430 Spider vor fi expuse în perioada 26 – 28 noiembrie la Iulius Mall, în cadrul târgului de mijloace și servicii Automotive Business Show. Timp de trei zile, la standul D18, iubitorii de Ferrari din orașul de pe Bega, vor putea admira Ferrari 599 GTB și Ferrari 430 Spider în cadrul celei de-a doua ediții a Automotive Business Show. Automotive Business Show este un târg complet de mijloace și servicii pentru transportul cu motorul la care participă producători, importatori și pasionați ai domeniului auto.

Unul dintre modelele expuse este Ferrari 599 GTB, care inseamnă Gran Turismo Berlinetta, și care a fost botezată așa după numele celei mai cunoscute berlinette construite vreodată, este un model coupe cu două locuri realizat integral din aluminiu. Mașina are un motor de 611 cai putere, derivat din motorul lui Enzo. Datorită cilindreei de 5999 cc și motorului V12, Ferrari 599 GTB sprintează până la 100 km/h într-un timp record de 3,7 secunde și atinge o viteză maximă de 330km/h.

Performanțele deosebite ale modelului 599 GTB sunt susținute de soluții tehnologice de vârf. Noua generație de cutii de viteze F1 – garantează schimbarea vitezei în doar 100 milisecunde iar sistemul sofisticat de control al tracțiunii și stabilității F1 – Trac asigură o mai mare aderență la viraje alături de fluidul magnetoreologic (MR) al suspensiei care asigură o stabilitate impecabilă.

În timp ce Ferrari 599 FTB este o mașina super puternică și sofisticată, F430 Spider este o mașină aerodinamică din lunga linie de roadster-e sport cu motorizare V8 inspirată din Formula 1. Echipată cu un motor cu distribuție la 180, Spider-ul ajunge la o viteză maximă reală de 312 Km/h. În numai 4.1 secunde atinge 100 km/h. Astfel este un model unic care combină performanța extremă și plăcerea de a conduce o mașină decapotabilă. 

Grație aerodinamicii inspirate de Formula 1, liniile curbe ale Spider-ului au fost șlefuite pentru a reduce frecarea generând în același timp o forță antiportantă de 260 Kg la 300 Km/h. Manevrabilitatea și ținuta de drum ating cele mai înalte standarde iar conceptul inovativ al diferențialului și transmisiei F1 permit transferul celor 483 cai putere pe șosea.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top