600 camere de supraveghere vor fi montate pe principalele drumuri naționale și autostrăzi

Ministerul de Interne va monta 600 de camere fixe pe cele mai circulate drumuri din România: DN1, DN7 și Autostrada Soarelui.

Codul Rutier va fi modificat pentru sancționarea șoferilor care conduc agresiv. O depășire periculoasă sau claxonatul excesiv ar putea costa până la 3.000 de lei. Noile modificări ar urma să conțină sancțiuni pentru toate formele de condus agresiv. Printre ele, utilizarea excesivă a flash-urilor, claxonarea repetată, circularea foarte aproape de alt vehicul, slalomul printre alți participanți la trafic și altele.

Camere și amenzi pentru șoferii agresivi începând din 2022

Sancțiunile vor fi cuprinse între 1.305 și 2.900 lei, potrivit proiectului de lege. Pentru a putea identifica în trafic șoferii care folosesc un comportament agresiv, Ministerul Afacerilor Interne va monta 600 de camere.

“Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG. Avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a spus ministrul Lucian Bode pentru Digi24.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top