600 CP pentru BMW M6 cu noul pachet Competition

Cine și-a închipuit că războiul cailor putere din clasa premium a luat sfârșit odată cu debutul atotputernicului Mercedes-AMG GT, s-a înșelat amarnic! Cursa înarmării continuă cu noul pachet Competition, oferit de BMW pentru M6 și M6 GranCoupe facelift.

Acesta crește puterea maximă a celor două modele până la 600 CP și aduce un șasiu mai sportiv, bare stabilizatoare noi, jante de 20 inci în design double-spoke 601M şi două culori și un diferențial M revizuit, care beneficiază de propria unitate de control pentru îmbunătăţirea suplimentară a tracţiunii. De asemenea cuplul maxim al lui BMW M6 creşte de la 680 Nm la 700 Nm,

Performanțele sunt și ele pe măsură. Noile BMW M6 Competition Package ajung de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde (4.0 secunde Cabrio), iar pragul de 200 km/h este atins în 11,8 secunde, cu 0,6 secunde mai devreme decât la vechile modelele cu pachet Competition, animate de versiunea de 575 CP a V8-ulului bi-turbo, cuplat exclusiv la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, pachetul opțional M Driver putând elimina restricțiile electronice, în goana spre glorioasa cotație de 305 km/h.

Direcţia cu funcţia M Servotronic are o gestiune mai directă, în timp ce modul M Dynamic al sistemului DSC (Dynamic Stability Control / control dinamic al stabilităţii) este orientat şi mai mult pe furnizarea unei manevrabilităţi sportive.

bmw-m6-competition (3)

Faceliftul lui M6 este unul extrem de discret. Grila a fost reconfigurată pentru a face loc unor spiţe verticale mai groase, iar farurile adaptive dispun opțional de tehnologie full-LED și asistent pentru activarea/dezactivarea automată a fazei lungi.

La interior, M6 a primit noul volan sport M cu trei spiţe extrem de subţiri și cea mai recentă versiune a centralei de comandă iDrive, dotată cu controller senzitiv, funcții pinch&zoom şi recunoaştere a literelor “desenate” pe suprafaţa acestuia.

bmw-m6-competition (4)

Contra cost se oferă pachetul Driving Assistant ce combină sistemele de avertizare la părăsirea benzii de rulare, evitarea unui impact iminent și frânarea automată în caz de urgență. Din noiembrie va fi disponibil și asistentul Traffic Jam, care va menține automat mașina pe banda de rulare aleasă, inclusiv în viraje.

Noile modele vor putea fi comandate din iulie, primele livrări urmând să aibă loc cel târziu în toamnă.

Adaugati comentariu