7 aspecte importante la alegerea unui service de reparatii cutii viteze

service
Cand cineva cauta un service reparatii cutii viteze, de cele mai multe ori are deja o nevoie urgenta. Ori cutia de viteze s-a stricat, ori au aparut simptomele de defectiune. Ambele situatii sunt deja ingrijoratoare si necesita o solutie urgenta. Se pot cauta oferte de reparatii cutii viteze pe siteuri, anunturi pe google sau in orice alt loc unde exista aceste tipuri de oferte.

Nu toate ofertele sunt la fel de bune si este important sa cunoastem cele mai bune aspecte dupa care sa ne ghidam in alegerea unui service.

Dar hai sa vedem mai exact care sunt aceste puncte importante pe care trebuie sa le verificam la orice service si oferta lor de reparatii cutii viteze:

  1. experienta in reparatii cutii viteze
  2. daca are dotarile necesare
  3. daca asigura piese de schimb de calitate
  4. timp redus al reparatiei
  5. garantia pe manopera si pe piese
  6. daca asigura transportul cutiei la service si inapoi
  7. pretul reparatiei

Probabil nu am aratat in lista nici o noutate, toate aceste beneficii apar mai mult sau mai putin in toate ofertele de reparatii cutii viteze. Este un pachet intreg, alcatuit in asa fel incat sa ofere maximum de beneficii clientului.

Experienta in reparatii cutii viteze

Orice service de reparatii cutii viteze manuale are un istoric si o anumita experienta. Chiar daca nu este o regula ca o firma care are zeci de ani de experienta sa fie mai buna decat una nou infiintata, totusi istoricul ofera o mai mare credibilitate.

Chiar si o firma noua poate avea angajati cu o vasta experienta sau tineri mecanici foarte talentati care sa poata oferi servicii de inalta calitate. Cu toate acestea, o firma veche are o mai mare credibilitate si recenzii care atesta calitatea muncii sale.

Are dotarile necesare

Bineinteles ca multi se gandesc ca nu prea ai nevoie de dotari speciale pentru repararea cutiilor de viteze. Este o gandire gresita, de exemplu la noile cutii automate este nevoie de testere care ajuta in diagnosticare.

Dar si la cutiile manuale sunt necesare unele unelte secializate. De exemplu cei care fac reparatii transmisii camioane, au nevoie de diferite tipuri de prese cu ajutorul carora monteaza pinioanele pe ax. Piesele vor fi montate in functie de tehnologia cutiei.

Sa asigure piese de schimb de calitate

Nu toate firmele care repara cutii de viteze, asigura piese dar este un avantaj daca o fac. De pilda, in cazul unei defectiuni la o piesa pe care ei au vandut-o, vor face pe loc schimbarea acesteia.

In plus, au aceste piese pe stoc si vor putea lucra mult mai repede decat daca ar trebui sa astepte 3-4 zile pana vine piesa comandata. Chiar daca o reparatie costa o anumita suma, faptul ca vehiculul nu lucreaza o lunga perioada de timp, poate sa aduca mult mai multe pierderi.

Cele mai mari probleme apar la achizitionarea pieselor de schimb. Unele piese nu se gasesc sau se gasesc foarte greu sau doar in seturi. O firma care asigura piese de schimb are relatii cu multi furnizori si poate procura piesa necesara mult mai usor.

Timpul redus al reparatiei

Timpul costa bani, atat service-ului cat si clientului. Daca service-ul lucreaza rapid si de calitate, asta poate sa aduca doar beneficii clientului.

Daca insa service-ul este foarte aglomerat sau nu are piese pe stoc si din aceasta cauza se prelungeste timpul reparatiei, acest fapt poate aduce costuri suplimentare clientului.

Este bine sa intrebati service-ul, in cat timp preconizeaza ca va termina reparatia cutiei pentru a nu va cauza neplaceri.

Garantia pe manopera si pe piese

Garantia este un aspect foarte important. Daca se intampla ceva si se strica cutia inca in garantie, aceasta in mod normal se repara pe cheltuiala service-ului. La fel se intampla si cu piesele care au o anumita perioada de  garantie.

De exemplu o piesa care are garantie un an de zile, daca se strica in acesta perioada, este demontata si trimisa la fabrica pentru analize. Daca se constata ca defectiunea s-a intamplat din cauza unor probleme ale ei si nu din cauza utilizarii gresite, piesa este schimbata gratis cu una noua.

Fiecare service are regulile lui bine definite dupa care se ghideaza. In cazul in care dorim sa apelam la o astfel de firma, trebuie sa verificam ce acopera garantia si care sunt conditiile ei.

Transportul cutiei

Ca un bonus, poate sa apara transportul cutiei in oferta de reparatii. Din experienta stim ca transportul unei cutii de viteze camioane nu poate fi facut usor. Cu toate acestea, zeci de cutii circula saptamanal in toata tara.

Insa, daca trimiti o singura cutie, o singura data, pretul va fi destul de mare. Un service care lucreaza cu firme specializate in transportul unor cantitati mari de produse, are reduceri substantiale, ceea ce conteaza mult in costurile reparatiei. Astfel putem spune ca asigurarea transportului cutiei poate fi un avantaj foarte mare pentru orice client.

Pretul reparatiei

Am lasat la sfarsit acest aspect care desi este important, totusi nu e chiar atat de important precum sunt celelalte aspecte. Cand facem alegerea unui service, daca luam in calcul doar manopera, este posibil sa facem o alegere neinspirata.

Trebuie sa constientizam ca cel mai mic pret nu este intotdeauna cel mai bun, este important sa vedem ce asigura acesta. Manopera este doar o mica parte din costurile unei reparatii si aceasta nu ar trebui sa aiba un impact atat de mare ca si celelalte aspecte.

Nici pretul cel mai mare nu este neaparat justificat. Putem privi pretul ca pe un reper dar trebuie sa luam in calcul toate celelalte aspecte pentru a lua o decizie buna.

Calitatea pieselor de schimb, experienta mecanicilor, timpul de executie a reparatiei, transportul, garantia etc. sunt aspecte pe care ar trebui sa ne bazam cand luam decizia.

Cand analizam orice oferta de reparatii cutii viteze, trebuie sa trecem peste toate aceste detalii pentru a face cea mai buna alegere.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top