7 din 10 romani cred ca motorul electric reprezinta viitorul industriei auto

BMW i3 & Mercedes-Benz B-Class Electric Drive

Românii preferă mașinile eco! Un studiu arată că 5 din 10 români ar alege o mașină electică sau una hibrid, datorită costurilor reduse de întreținere. FOTO: Bogdan PARASCHIV.

În era în care producătorii auto anunță că vor oferi, în cadrul fiecărei game, și o opțiune electrică, iar autoritățile din Franța și Marea Britanie vor să pună capăt comercializării vehiculelor cu motoare termice, românii sunt pregătiți. 7 din 10 consideră că motorul electric va avea un impact major asupra transportului urbam, iar 4 din 10 sunt convinși că mașinile autonome vor produce shcimbări majore asupra mediului. Un studiu derulat de iVox susținut de CEZ România arată că 5 din 10 repondenți cred că întreținerea unui vehicul electric este mai puțin costisitoare ca întreținerea unuia cu motor termic.

Print

Românii sunt pretențioși în privința autonomiei: 1 din 5 ar prefera ca mașina lor să parcurgă 300 de kilometri între două încărcari, iar 6 din 10 ar vrea peste 500 de kilometri. Românii sunt conștienți că nu toate marile orașe din România dispun de suficiente stații de încărcare. Studiul mai arată și că mașina este mijlocul de transport preferat de cei mai mulți dintre români, și anume 6 din 10. Ceilalți aleg mijloace de transport în comun sau biciclete.

motorul electric

Printre beneficiile punctate de repondendenți, se numără emisiile reduse și silențiozitatea. Studiul arată că la ora actuală, 56% dintre români circulă zilnic cu mașina, iar 70% dintre ei, exclusiv în oraș.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.668 de respondenti  provenind din orase mari (peste 100.000 locuitori), in perioada 24-30 iulie 2017.

Adaugati comentariu