97% dintre liderii auto cred că pot respecta calendarul de eliminare a motoarelor termice

Arhitectură Lexus electric autoexpert.ro

Noul studiu Castrol și bp pulse arată că cei mai mulți dintre liderii din industria auto intervievați sunt încrezători că vor respecta datele impuse de autorități pentru eliminarea treptată a vehiculelor cu motor cu ardere internă (ICE).

În ciuda acestui fapt, nu au neapărat o vedere clară asupra obiectivului. Doar 40% dintre participanții la sondaj consideră că, în prezent, compania lor este pregătită să treacă de la vehiculele cu motor cu ardere internă la vehiculele electrice.

➡ ACEA reacționează la interzicerea motoarelor termice 💡

Cu toate acestea, studiul arată că producătorii de autovehicule se concentrează pe depășirea acestor provocări. Aproape două treimi (66%) dintre lideri declară că tranziția este prioritatea strategică numărul unu pentru organizația lor. Acest lucru se reflectă și în modul în care se schimbă cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare.

Liderii auto cred că pot respecta eliminarea termicelor autoexpert.ro

Studiul a constatat că, în 2015, o medie de doar 11% din cheltuielile de cercetare-dezvoltare se concentrau pe vehiculele electrice. Acest procent aproape s-a dublat, ajungând la 21% în prezent. Iar liderii din industria auto anticipează că va ajunge la 31% până în 2025. Asta reprezintă o creștere de aproape trei ori în 10 ani. Dacă se iau în considerare și vehiculele hibride, până în 2025, liderii din industria auto intervievați preconizează că peste 70% din cheltuielile de cercetare și dezvoltare se vor concentra pe vehiculele electrice și hibride.

Consumatorii își schimbă, de asemenea, mentalitatea. 53% dintre consumatorii intervievați iau în considerare un vehicul electric pentru următoarea achiziție. Dintre consumatorii din studiu care au făcut deja trecerea la un vehicul electric, 99% ar lua în considerare un vehicul electric pentru următoarea achiziție.

Factori care accelerează tranziția

Obiectivele guvernamentale de eliminare treptată a motoarelor cu ardere internă sunt principalul factor care accelerează tranziția industriei. Asta cred 63% dintre liderii din industria auto care au participat la studiu. Obiectivele cu zero emisii nete de dioxid de carbon reprezintă, de asemenea, un factor semnificativ. 57% dintre liderii din sectorul auto declară că acestea reprezintă un factor important.

Poluarea taxa

În ceea ce-i privește pe consumatori, studiul arată că contribuția la reducerea poluării aerului în zonele urbane este factorul cel mai important pentru a-i convinge pe actualii șoferi de vehicule cu motor cu ardere internă și hibride să treacă la vehiculele electrice. 74% dintre consumatori l-au menționat. Acesta este urmat de costurile de funcționare mai mici (72%). În sfârșit, vehiculele electrice sunt mai ușor de alimentat, deoarece pot fi încărcate la domiciliu (aspect important pentru 70%).

Preocupările legate de preț sunt, de asemenea, în curs de atenuare. Mai mult de jumătate (57%) dintre șoferii intervievați sunt acum convinși că costul total al unui vehicul electric – dacă se iau în considerare taxele, costurile de combustibil și de întreținere, precum și prețul inițial – este mai mic decât al unui vehicul echivalent pe benzină sau diesel.

Obstacole în calea adoptării pe scară largă a vehiculelor electrice

Conform studiului, cea mai mare barieră care încetinește tranziția industriei către vehiculele electrice este costul ridicat al bateriilor. 56% dintre liderii din industria auto menționează acest aspect ca fiind un motiv de îngrijorare. Următoarele bariere cele mai importante au fost disponibilitatea infrastructurii de încărcare (43%) și lipsa personalului tehnic (40%).

Cel mai simplu mod de a crește autonomia mașinii electrice autoexpert.ro

De asemenea, consumatorii împărtășesc preocupări legate de infrastructura de încărcare. Aproape trei sferturi (74%) dintre șoferii care nu folosesc vehicule electrice, din cadrul studiului consideră că încărcarea ultra-rapidă și infrastructura de încărcare nu sunt încă suficient de răspândite. Preocupările legate de autonomie au fost considerate următorul factor de descurajare, 71% dintre respondenți fiind de părere că vehiculele electrice au o autonomie mai mică decât vehiculele pe benzină sau diesel și, prin urmare, sunt nepotrivite pentru călătorii lungi.

În plus, în ciuda faptului că majoritatea sunt de acord cu faptul că costul total al deținerii unui vehicul electric este mai mic decât cel al unui vehicul pe benzină sau diesel, mulți (69%) sunt încă descurajați din cauza unui cost inițial perceput ca fiind mai mare.

sursa: Castrol

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top