AVENTURĂ PRINTRE CELE MAI SPECTACULOASE INSULE ALE THAILANDEI

Probabil uneori te întrebi ce poți face într-o vacanță de 7 zile. Dar, dacă ai aventura în sânge, dispui de o barcă perfectă, gândită, schițată și construită după cele mai noi standarde de confort şi siguranţă, şi mai ai şi vânt prielnic din pupa, cu siguranţă vei găsi răspunsul.

Faci rapid un exercițiu de imaginație…tu, la cârma propriului yacht, navigând pe Ocean și colindând un grup de insule exotice, mari și mici, populate sau mai puțin populate. Îți pui visele într-o valiză și pleci într-o călătorie pe care să n-o uiți niciodată. Mai exact, să explorezi Asia și să descoperi secretele pe care „continentul galben” le ascunde. Și, uite așa, ajungi să plutești pe o întindere de apă liniștită, de un albastru ireal, tulburată din când în când doar de verdele vegetației luxuriante al unei insule. Din depărtare, de pe o plajă unde se văd dansând câteva siluete, se aude muzică în surdină. Cu fiecare val ce te împinge ușor înainte pătrunzi într-o lume exotică, animată ca nicăieri în altă parte: THAILANDA.

34-39 thafghhghghilanda-web

Poate te întrebi de ce tocmai Thailanda? Pentru că această țară îți oferă ingredientele ideale pentru o călătorie de acest gen: vreo 18 insule care mai de care mai sălbatice, peisaje excepționale și ape limpezi și liniștite. În plus, o săptămână petrecută în insulele thailandeze te va face să crezi că Paradisul este pe Pământ… Dar, apare în mod firesc întrebarea: ce mă aşteaptă în această călătorie? Și este și normal dacă ne gândim că necunoscutul și misterul ridică mereu semne de întrebare. La doar 25 minute distanță de aeroportul din Phuket, te vei întâlni cu MoJo, catamaranul care îți va fi casă timp de o săptămână. Pentru a te acomoda cu ambarcațiunea și pentru a intra în atmosfera de vacanță, gazdele îți vor face un tur de prezentare al lui Mojo și îți vor fi prezentate cabinele în care îți vei petrece următoarele șapte zile. Apoi, gazdele îți vor spune că am barcațiunea a parcurs deja peste 20.000 de mile marine, că măsoară 13m în lungime și 7,8m în lățime, are trei cabine care îți oferă tot confortul, două băi, un cockpit de dimensiunea living-room-ului, trei vele, două motoare. De asemenea, vei afla că dispune de cea mai nouă generație de instrumente de navigație, instalație de desalinizare a apei, aer condiționat, o bucătărie complet utilată și un sistem audio profesional.

34-39 thagfgilanda-web
Apoi, gazdele te vor însoți într-o plimbare prin Phuket Marina, printre sutele de yachturi, bărci de sailing sau șalupe de mare viteză înainte de odihnă. Și vine ziua mult așteptată, ziua în care Mojo își ridică pânzele pentru a pleca în călătoria mult visată de cei aflați la bordul său. La capătul unui sailing de aproximativ 4 ore și vreo
20 de mile marine, Mojo ancorează în insulele Koh Phi Phi, prima oprire în călătoria noastră.
După o zi plină de activități specifice – free diving, scuba diving, pescuit, caiac-canoe, sup, tracking și base jump (sărituri de pe stâncă), seara va fi petrecută pe celebra plajă Maya Bay, unde a fost turnat filmul The Beach avându-l în rol principal pe Leonardo di Caprio.
A doua zi, se ia cap-compas sălbatica insulă Koh Lanta cu ale sale Koh Lanta Noi și Koh Lanta Yai, o adevărată escapadă în Paradis. Aici, veți avea parte de o zi plină de aventuri, de la traking cu elefanți, la o adevărată școală de maimuțe, dragoni Komodo (cele mai mari șopârle din lume…), papagali Hornbill și păsări Tuki Tuki. Cina o veți servi, cel mai probabil, la unul dintre restaurantele de pe plaja Long Beach în Lanta, unde meniul constă în preparate din fructe de mare.

34-39 thailagfgnda-web
A treia zi a croazierei o veți petrece în Koh Ngai, considerată, și pe bună dreptate, ca fiind cea mai frumoasă insulă din parcul național Hat Jao Mai. Aici vă veți putea relaxa la soare pe plajele cu nisip foarte fin sau la umbra sutelor de cocotieri și palmieri. În partea a doua a zilei vă veți aventura spre Koh Muk, misterioasa insulă unde veți explora celebra peșteră Emeral Cave, acolo unde, potrivit spuselor unor localnici, „nu a călcat încă picior de turist”… Înainte de somn veți avea parte de cel mai bun masaj din Thailanda pe plaja Charlie.
Următoarea zi va fi dedicată insulei Koh Kradan, unde vă veți bucura de o priveliște cu adevărat superbă, care îți taie răsuflarea. Aici, jungla se pierde în apele Oceanului, iar conexiunea dintre cele două insule se face printr-o limbă de nisip. După ce vă trageți sufletul și ați încheiat sesiunea foto, Mojo își va ridica pânzele pentru a vă conduce către Koh Rok, o insulă aflată la 15 km distanță de Koh Ha, care face parte din parcul național Mu Loh Lanta.

34-39 thailangfgfda-web

Cum vizibilitatea în apă este de până la 30 de metri adâncime, veți putea să admirați viețuitoarele marine în toată splendoarea lor. Această insulă vă va fi și în această a patra zi a călătoriei locul ideal pentru a lenevi la soare pe una dintre plajele de care vă veți îndrăgosti pur şi simplu pentru reciful ei bogat și nisipul fin de culoare albă. Dis-de-dimineață se va ridica ancora cu direcția Koh Racha Noi, supranumită insula „acvariu” datorită milioanelor de pești exotici care se „zbenguie” de colo-colo. Apoi, seara vom ancora în insula Koh Racha Yai, sora geamănă a lui Koh Racha Noi.
Din păcate, vine și ziua în care călătoria ia sfârșit. Îți faci bagajele, mai dai o tură să te asiguri că nu ai uitat nimic şi apoi, deși îți vine greu, ești nevoit să îţi iei la revedere de la gazdele tale pentru că după o astfel de experiență cu siguranță vei dori să revii în aceste locuri. Urmează drumul până la aeroportul din Phuket şi de acolo mai departe către casă.

Descopera mai multe aventuri pe www.aventurapeocean.ro

Autor: Razvan Negoita

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top