Poliția a făcut publică filmarea care surprinde accidentul în care o mașină autonomă care aparține companiei Uber lovește mortal un pieton care traversează printr-un loc nepermis. Imaginile arată vizibilitate redusă, ceea ce Uber consideră că este motivul principal pentru care sistemul autonom care nu a detectat pietonul.

Șeful poliției din Tempe, Arizona, susține că mașina autonomă Uber nu se face vinovată pentru accident. “Este foarte clar că această coliziune ar fi fost imposibil de evitat în orice mod de rulare (autonom sau cu un vehicul controlat de șofer), pentru că pietonul a apărut din întuneric direct în mijlocul drumului”.

Poliția a primit două filmări ale accidentului, una care arată drumul din fața SUV-ului Volvo XC90 și alta care arată reacția celui aflat în scaunul șoferului.

Femeia lovită a fost dusă de urgență la spital, dar a decedat ulterior din cauza rănilor incompatibile cu viața. Este primul accident în care un pieton moare lovit de un vehicul autonom.

În urma incidentului, Uber și-a suspendat temporar testele flotei de mașini autonome, atât în Arizona, dar și în San Francisco, Pittsburg și Toronto, iar CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi, a transmis condoleanțe familiei victimei.

În martie anul trecut, un alt vehicul autonom Uber, tot un Volvo XC90, a fost implicat într-o coliziune în lanț, în urma căreia SUV-ul s-a răsturnat. Ancheta a relevat însă, că nu SUV-ul, care rula în mod autonom, a fost de vină. Și atunci, divizia de tehnologie autonomă a decis suspendarea temporară a testelor.