A apărut numărul 119 al revistei AutoExpert

AutoExpert 119 stă sub semnul Salonului Auto de la Frankfurt, locul unde, timp de două săptămâni a fost dată ora exactă a industriei de automobile mondiale. Am fost și noi prezenți la salon, iar confirmarea o vei găsi în paginile revistei. Nu am pierdut timpul nici in România acolo unde am condus noul Nissan Micra, noul Porsche Panamera Diesel și am făcut un test comparativ ce il are ca subiect principal pe noul Volkswagen Tiguan.

Odată cu Salonul auto de la Frankfurt, am primit o știre având ca subiect Dacia. Publicația Automotive News Europe a realizat un clasament pentru fiecare perioadă din istoria automobilului, iar Dacia Logan a fost aleasă pe locul al doilea la categoria „Legende pe roți”, perioada 2000 – 2010. Pentru acest deceniu locul întâi a fost ocupat de Mercedes Benz SLS, iar modelul electric Tesla Roadster a fost pe trei, după Logan. Sigur, de Tesla nu se știe mare lucru, chiar dacă în epoca electrică va avea un rol important, dar Mercedes SLS sigur este un model emblematic pentru industria auto mondială.

Firesc, orice om normal ar considera cel puțin anormală asocierea dintre Logan și SLS, iar următorul pas ar fi să conteste tot, de la numele organizatorului la regulament, sau de la procedura de selecție la categoria votanților. Iar exemplele cele mai la îndemână sunt discuțiile interminabile pe care le am cu diferiți cârcotași vis-à-vis de organizarea competiției Mașina Anului în România și de modul în care asociem diferite mărci și / sau modele.Fragment din Editorial AutoExpert 119 octombrie

Adaugati comentariu