A cincea generație Range Rover vine în 2021 pe platforma MLA

Range Rover 2021

Land Rover va lansa în 2021 a cincea generație a vasului amiral Range Rover. Noul model a fost surprins în teste de fotografii de la revista auto motor und sport. 

Actuala generație a vasului amiral Land Rover (nume de cod LG) este pe piață din 2012/2013 având un ciclu de viață destul de lung. A cincea generație a fost surprinsă de fotografii auto motor un sport în testele de viteză pe circuitul de la Nurburgring.

În ciuda camuflajului accentuat, se poate observa că Range Rover va păstra formele angulare cu mențiunea că pasajele roților sunt ceva mai evazate. Farurile și stopurile sunt inspirate de la Defender și de asemenea sistemul multimedia cu ecran de 10 inci va fi preluat tot de la Defender.

Trei versiuni Range Rover dintre care Road Rover în premieră

Noul super suv de la Land Rover va fi construit pe noua platformă modulară MLA (arhitectură modulară longitudinală). Construită din aluminiu, noua platformă poate suporta toate tipurile de propulsie, de la diesel și benzină mild-hybrid la Plug-In Hybrid și full electric.

Primul model pe această platformă va fi noul Jaguar XJ full electric. Noul Range va fi disponibil ca Range Rover Sport (2021), Range Rover și crossover (Road Rover).

Din gama de motoare nu vor lipsi cele pe benzină de 2 litri în 4 cilindri de 300 CP și noul 6 cilindri în linie de 3 litri mild hybrid de 400 CP. Motorul V8 de 5,0 litri supraalimentat cu compresor mecanic va ieși din gamă la încheierea producției la uzina Ford din Bridgend.

Land Rover și-a asigurat viitorul pentru modelele de performanță cumpărând de la BMW noul motor bi-turbo V8 cu turbinele în interiorul V-ului de 4,4 litri care va fi utilizat atât de Land Rover cât și de Jaguar. Gama va fi completată și cu motoare diesel care nu vor dispărea din program.

Adaugati comentariu