A-Class japonez. Infiniti Q30, prima compactă a mărcii premium Nissan

Clasa compactă, de fapt, nişa premium răsărită în segmentul C al ultimilor ani, are un nou membru. Infiniti Q30, primul rod al colaborări cu Mercedes-Benz, va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie.

Concurent direct cu BMW Seria 1, Audi A3, dar şi cu A-Class partenerilor de la Daimler, noul Infiniti Q30 este construit pe platforma Mercedes-Benz pentru mașini compacte. Intitulată MFA, aceasta susține deja pleiada de best-sellere A-Class, B-Class, CLA, GLA.

Designul va fi, însă, complet diferit. Noul Q30 adoptă un limbaj bio, cu linii puternic rotunjite, în contrast cu agresivitatea pregnantă a creaţiilor Mercedes-Benz colege de clasă.

Infiniti nu a dezvăluit niciun fel de detalii tehnice. Prima fotografie oficială lasă, totuşi, să se întrevadă sigla 2.2d, cea care anunţă o versiune diesel de 2,2 litri şi aproximativ 170 CP, de origine Mercedes-Benz, potrivit înțelegerii, Daimler urmând să furnizeze japonezilor de la Infiniti motoare supraalimentate în patru cilindri diesel și pe benzină.

Infiniti Q30 nu va fi singur pentru mult timp. Panoplia Infiniti se va extinde din 2016 cu un nou crossover compact premium, botezat QX30. Ambele modele de clasă compactă de la Infiniti vor fi construite la uzina Nissan de la Sunderland, Marea Britanie.

Adaugati comentariu