A comis-o! Ministrul Transporturilor din SUA habar n-are ce înseamnă mașini autonome

Ministrul Transporturilor (1)

Donald Trump, ai ales aiurea! Doamna desemnată de președintele Statelor Unite pentru postul de Ministru al Transporturilor habare n-are că legislația SUA impune prezența unui șofer la volanul mașinilor autonome. Elaine Chao s-a făcut de râs într-un interviu acordat celor de la Fox Business.

“Avem acum vehicule care se conduc singure pe autostradă, respectă marcajele rutiere și nu au nevoie de nimeni la volan pentru a da comenzi”, a fost afirmația care i-a stricat reputația Ministrului Transporturilor din State.

Află pe site-ul Miss Auto la cât este estimată averea doamnei ministru!

Ministrul Transporturilor (2)

Afirmația conform căreia mașinile autonome nu au nevoie de șofer este incorectă și este făcută tocmai de șefa de la Transporturi într-o țară în care producătorii auto cer permisiunea să-și testeze vehiculele autonome pe drumurile publice tocmai pentru că legislația unor state o permite. Vehiculele autonome pot rula independent în anumite condiții, dar nu permit ca mâinile șoferului să stea departe de volan mai mult de 20 de secunde. În anumite situații, sistemul autonom îi cere celui aflat la volan să preia controlul. Dacă acesta nu se conformează comenzii, mașina va semnaliza intenția de oprire și va reduce viteza, oprind complet dacă este necesar.

Ministrul Transporturilor (6)

Pentru a evita confuzia și pentru a nu-i face pe clienți să creadă că pot dormi la volan, proucătorii auto resping ideea mașinilor care se conduc singure, invocând în schimb prezența unor sisteme de asistență a șoferului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top