A fost ales „Vopsitorul Anului” în România!

Vopsitorul Anului (2)

La startul concursului organizat de Policolor s-au aliniat 234 de vopsitori. Dintre aceștia, doar 10 s-au calificat în finală, iar câștigătorul primei ediții a concursului ”Vopsitorul Anului” este Adrian Marius Dumitrescu!

Vopsitor auto: o meserie care moare în România. Într-o țară în care toată lumea are facultate, însă tot mai puțini știu să facă ceva concret, ceva care poartă și un nume: meserie!

Fix asta încearcă să repare Policolor, care, prin divizia Performance Coatings, a pus bazele unui concurs care motivează vopsitorii auto să dea tot ce au mai bun.

Piața de vopsele auto din România

Ca să vă faceți o idee, piața națională de vopsea auto are un volum de 7 mii de tone anual, dintre care 6 mii sunt destinați fabricilor Ford și Dacia și numai o mie ajunge la service-uri pentru reparații și retușuri, spune un studiu Interbiz. Valoarea totală a vopselelor este de 47,4 milioane euro (18% din totalul pieței de vopsea din România), dintre care 33,2 milioane valorează vopseaua destinată producătorilor auto și 14,2 milioane cea pentru unitățile service.

„Într-o industrie vastă, rolul calității ar trebui să devină esențial. Iar atâta timp cât companiile auto se întrec în a lansa noi modele pe piață, Policolor, alături de cele mai importante mărci din industria de reparații auto, este interesată de ceea ce se întâmplă cu aceste mașini, odată ce își fac primele vizite în service-uri”, explică Cristian Tache, director național de vânzări B2B Policolor Auto.

Finala concursului a fost organizată la sediul Top Lac din bd. Timișoara, unde cei 10 finaliști au susținut probe teoretice și o probă practică. Aceasta din urmă i-a pus serios la muncă pe cei șase arbitri, pentru că, deși nuanța a fost extrem de pretențioasă, iar instrumentele utilizate au fost noi, concurenții s-au familiarizat repede cu condițiile și au reușit să pregătească suprafețele și să vopsească excelent cele două repere de caroserie din concurs: o ușă și o aripă de Dacia Logan. După o lungă deliberare, care a inclus dezbateri și calcule și a durat mai bine de o oră, Adrian Marius Dumitrescu a câștigat trofeul ”Vopsitorul Anului”.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top