A fost prezentat oficial noul Nissan Qashqai

Nissan Qashqai AuoExpert

Nissan Qashqai este pionierul din lumea crossoverelor, prima generație fiind lansată în 2007. Între timp, modelul cu peste 5 milioane de unități vândute la nivel global a ajuns la generația a treia care a primit un facelift în acest an. Este un SUV de clasă C, fiind concurent cu modele precum Peugeot 3008, Volvo XC40 sau Mini Countryman.

 

Generația a treia de Qashqai este un adevărat succes. În 3 ani de la lansare, au fost comercializate peste 350.000 de exemplare doar în Europa. Acum, a venit momentul pentru o actualizare a modelului care vizează în principal designul exterior și tehnologia de la bord. A fost introdusă și linia de echipare N-Design, care era deja prezentă pe alte modele ale mărcii japoneze.

Nissan Qashqai AuoExpert

La prima vedere, noul Qashqai atrage atenția prin designul său agresiv și modern. Inspirată de modelele solzilor de pe vechile armuri ale samurailor japonezi, aceasta este formată acum din multe elemente tridimensionale în formă de virgulă. Acestea sunt vopsite într-un negru lucios și par să leviteze între capotă și suportul pentru numărul de înmatriculare. În părțile laterale ale grilei sunt formate două triunghiuri care sunt acoperite de o folie crom satinat.

 

Blocuri optice redesenate

 

Noile faruri ce dispun acum de un modul adaptiv pentru faza lungă și o nouă unitate mai mică ce ajută la distribuția mai proeminentă a fasciculului luminos pentru a spori vizibilitatea în condiții de iluminare redusă sau ceață. Luminile de zi au o nouă semnătură luminoasă formată din cinci elemente în formă de virgulă ce continuă elegant designul grilei frontale și se unește cu luminile subțiri din partea superioară a farurilor ce sunt asemănătoare cu cele de pe generația anterioară, doar că acum a apărut și logo-ul Nissan iluminat pe marginea exterioară.

Nissan Qashqai AuoExpert

Forma blocurilor optice din spate este identică cu versiunea anterioară, dar conținutul acestora este complet schimbat. Sticla stopurilor este acum transparentă iar acestea sunt mai nou formate din câte patru elemente individuale de culoare roșie ce aduc aminte de designul din partea frontală.

Nissan Qashqai AuoExpert

Bara de protecție redesenată este vopsită în negru la echipările de top, iar la noua linie N-Design vine în culoarea caroseriei. Echiparea de nivel mediu vine acum în standard cu jante de 18 inchi, iar pentru versiunile superioare puteți opta între 19 și 20 inchi.

 

Qashqai primește echiparea N-Design

 

La interior, noul Qashqai emană lux și rafinament. În cazul liniilor superioare de echipare puteți opta pentru inserții din Alcantara pe planșa de bord, fețele de uși sau pe cotieră. La echiparea N-Design, pe lână inserțiile din Alcantara, scaunele sunt din piele neagră matlasată iar in partea superioară, sub tetieră, este prezentă inscripția Qashqai. Modelul primește în premieră și lumini ambientale configurabile în diverse culori din meniul ecranului central.

Nissan Qashqai AuoExpert

Acest facelift aduce îmbunătățiri și la nivelul tehnologiei de la bord. Tehnologia AVM (Around View Monitor) pe care Nissan o folosește încă din 2007 a ajuns la un alt nivel. La cuplarea treptei de marșarier, patru camere formează o imagine de ansamblu a vehiculului pentru a ajuta șoferul la manevrele din spații înguste. În plus, funcția „invisible hood view” permite șoferului să vadă exact unde sunt poziționate roțile din față ale mașinii. Camera frontală are un unghi de captare foarte larg, astfel înct puteți vedea în ecranul central o imagine a traficului care circula pe drumul transversal într-o intersecție cu vizibilitate redusă.

 

Știm cu toții că reglementările privind siguranța rutieră au devenit din ce în ce mai exigente, iar sistemele de asistență pot emite anumite bipuituri enervante și mai mult, chiar dacă sunt dezactivate, acestea redevin funcționale la următoarea pornire a mașinii. Ei bine, Nissan vine cu o soluție în ajutorul utilizatorilor. Vă puteți seta un profil de condus unde selectați ce sisteme vreți să fie activate. La pornirea motorului nu trebuie decât să apăsați de două ori pe comanda rapidă pentru profilul de condus, iar sistemele nedorite vor fi dezactivate, fără a trebui să căutați prin meniuri încâlcite pentru această operațiune.

 

Sistem de operare Google

 

Qashqai facelift este primul model din gama europeană Nissan ce beneficiază de suita de servicii integrate Google. Google Maps este preinstalat, iar dacă vă conectați cu contul Google, puteți utiliza Magazin Play pentru a descărca alte aplicații utile precum Waze. În primii cinci ani de la cumpărare, serviciile de rețea sunt incluse în prețul mașinii. La întrebarea ce se va întâmpla după ce trec acești cinci ani, reprezentanții Nissan nu au venit cu o soluție concretă. Veți avea posibilitatea să partajați datele mobile de pe telefon prin funcția de tethering sau, cel mai probabil, Nissan va veni cu opțiunea de a cumpăra un abonament de internet, deoarece cartela SIM a mașinii este integrată și nu puteți să o înlocuiți cu alta de la un operator local de telefonie.

Mai multe informații despre noul Nissan Qashqai, sistemele de propulsie, date tehnice sau prețurile pentru România veți afla în numărul de mai al revistei AutoExpert.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top