Advertisement

A murit Roger Moore. Iată ce mașini a condus cel mai longeviv James Bond

Roger Moore James Bond

A murit Roger Moore, legendă a cinematografiei mondiale, actorul despre care s-a spus că a fost cel mai gentleman James Bond al tuturor timpurilor. Moore, care ar fi împlinit 90 de ani în toamnă, suferea de cancer.

Roger Moore a atras atenția producătorilor seriei James Bond în perioada în care juca în “Sfântul”. Dar pentru că subiectul și rolul erau asemănătoare, nu a primit permisiunea să joace în producția cinematografică. În 1973, a primit, în sfârșit, rolul celebrului agent 007. Cel mai longeviv James Bond, care a apărut în nu mai puțin de 7 producții ale seriei, a fost și agentul prin mâinile căruia au trecut cele mai multe mașini. Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

Live and Let Die (1973) – Bentley 4½ litre. În romanul lui Ian Fleming, Bond conduce unul dintre ultimele modele Blower Bentley construite, un cabrio sportiv cu faruri French Marchal. La o lungime de 4 metri și 38 de centimetri, automobilul cântărea puțin peste 1,6 tone. Blower-ul se lăuda cu 175 CP. S-au construit 720 de astfel de mașini în perioada 1927 – 1931. Mașina avea să reapară în Casino Royale, dar la volanul ei este, de această dată, Daniel Craig.

Bentley James Bond

The Man With the Golden Gun (1974) – James Bond fură un AMC Hornet de la o reprezentanță din Bangkok, Thailanda, și iese in showroom prin geam, la volanul mașinii. Cascadoria a fost prima cu o mașină în prim plan, care a implicat efecte speciale.

The Spy Who Loved Me (1977) Un Lotus Espirt S1 i-a fost livrat lui James Bond în Sardinia și era dotată cu rachetă anti-aeriană. Ce este atât de special la această mașină este că, de fapt, este un submarin. La filmări, au fost folosite șase astfel de mașini, dar una singură se putea deplasa prin apă.

Lotus Esprit S1 James Bond

Moonraker (1979)  Mașina din Live And Let Die apare și în Moonraker șase ani mai târziu. Distrusă într-o urmărire, Bond își cumpără în locul ei, cu banii câștigați la un joc de cărți, un […]

Găsiți pe site-ul MissAuto și celelalte mașini conduse de legendarul Roger Moore în seria James Bond.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top