A treia generație Skoda Octavia, la borna cu numărul 1,5 milioane

Skoda Octavia a atins borna cu numărul 1,5 milioane, pragul istoric de producție fiind depășit la numai patru ani de la debutul modelului compact.

Data de 2 mai 2017 va rămâne în cărţile de istorie drept ziua în care exemplarul Octavia III cu numărul 1.500.000 a ieşit de pe liniile de asamblare ale uzinei Skoda de la Mlada Boleslav. Prima generație și-a făcut apariția în urmă cu 21 ani, de la debutul modelului, în 1996, Skoda Octavia găsindu-și peste 5 milioane de clienți, la nivel global.

Skoda este, bineînțeles, și unul dintre brandurile cu cea mai îndelungată tradiție de pe Bătrânul Continent. Cehii au început să construiască automobile din 1905, iar recordul pe care cehii îl celebrează astăzi se datorează în primul rând evoluției impresionante din ultimii ani, investițiile făcute în cadrul liniei de asamblare de la Mlada Boleslav le permite să producă de la 800 la 1200 de unități Octavia și Rapid în fiecare zi.

Ofensiva subsidiarului Volkswagen va continua și în următorii ani, Skoda având planuri serioase și în zona propulsiilor alternative. Constructorul ceh pregătește patru modele 100% electrice, până în 2025, plus o versiune plug-in hibridă a limuzinei Superb, așteptată pe piață în 2019.

Lansată în februarie 2013, actuala generație a trecut în această primăvară printr-o operațiune de cosmetizare, care a adus câteva modificări estetice, printre care o parte frontală controversată, cu blocuri optice duble și o nouă motorizare turbo pe benzină, de 1,5 litri și 150 CP. Tot din această primăvară, Skoda Octavia facelift se poate lăuda și cu un interior actualizat, care preia centrala multimedia Columbus cu touchscreen de 9,2 inch.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE SKODA OCTAVIA FACELIFT AICI

Adaugati comentariu