A6 a vedetă (informații, poze și video)

Audi a lansat noua generație a modelului său executiv, A6, care va fi disponibil pe piață de la începutul anului 2011. Dispunând de o caroserie ușoară, un șasiu cu setări sportive și o gamă largă de sisteme de asistare sau multimedia, noul A6 este inovativ din toare punctele de vedere.

Încă de la debut, A6 va dispune de o gamă bogată de motorizări și de opțiuni de transmisie, iar viitorul model hibrid ce stă să fie lansat, va fi una dintre cele mai atractive oferte din portofoliu. Inovațiile implementate pe noua generație a lui A6 pornesc încă de la structura de rezistență construită din aluminiu și alte aliaje speciale de oțel, care oferă o rigiditate sporită măresc gradul de siguranță al mașinii. Mai mult, împreună cu setările precise ale sistemului de suspensie, oferă un confort deosebit pasagerilor, atât din punct de vedere al reducerii nivelului de vibrații, cat și a confortului la rularea propriu-zisă.

Designul noului model se aliniază în noua imagine de marcă promovată de Audi și este deopotrivă elegant și atletic. Lungimea este de 4.920 mm, lățimea este de 1.870, iar înălțimea este de doar 1.460, pentru a sublinia aspectul sportiv al noului model și pentru a-l diferenția de aspesctul principalilor săi contracandidați. Capota motorului lungă și aspectul plonjat al liniei plafonului, induc ideea unei mașini foarte dinamice. Pentru un plus de agresivitate in aspect, opțional sunt disponibile faruri echipate cu tehnologie LED.

Interiorul noului model este foarte spațios și continua în mod firesc liniile de design adoptate la exterior. Se distinge designul planșei de bord și a elementelor din jurul șoferului, care au fost concepute special pentru a-l înconjura pe aceștia și a-l plasa într-o poziție foarte confortabilă. Aceeași idee a fost păstrată și pentru pasagerul din față. Toate materialele folosite sunt o dovadă a atenției pe care Audi o alocă proiectării și construirii unor interioare la cele mai înalte standarde. Pentru un control eficient al majorității funcțiilor mașinii, Audi oferă standard noua generație a sistemului MMI, iar ca opțiune este disponibilă posibilitatea de operare tactilă a acestuia.

La capitolul entertainment și mutimedia, Audi oferă în parteneriat cu Google, acces la Google Earth și la o serie de aplicații dezvoltate de Google, acces la Internet, conectivitate Bluetouth și un sistem audio hi-fi exclusivist, Bang & Olufsen. În același timp, gradul de siguranță al viitorilor posesori și al viitorilor pasageri de A6, a fost mărit prin oferirea sistemului Audi Pre Sense, care are rolul de a anticipa eventualele accidente și de a oferi o protecție sporită anticipat.
 
La capitolul motorizări, oferta inițială Audi este compusă din cinci variante, 2 unități pe benzină și 3 diesel. Puterile dezvoltate de cele cinci motoare sunt cuprinse între 177 și 300 CP. Pentru eficientizarea modelelor Audi A6, toate motorizările sunt echipate cu sisteme Start-Stop, cu sistem de recuperare a energiei și cu inovativul concept de management al regimurilor termice ale motoarelor. Ca rezultat, față de generația precedentă A6, consumul de combustibil a scăzut în medie cu un procent de 19%. 

Cel mai eficient motor al noii game disponibile este 2.0 TDI, echipat cu transmisie manuală, care are un consum mediu de doar 4,9 l/100 km și emisii de doar 129 g CO2/km. Modelul A6 hibrid urmează să fie lansat ulterior. Cu o putere estimată de 245 CP, va fi propulsat de un motor pe benzină de 2 litri turbo (TFSI) și de un motor electric, care-i vor asigura modelului o comportare dinamică foarte sportivă și în același timp, consumul mediu estimat va fi de doar 6,2 l/100 km. 

Ca și până acum, vor fi disponibile mai multe variante de transmisie pentru A6. În funcție de motorul pentru care se va opta, se va putea alege între o transmisie manuală, una cu raport de transmitere variabil continuu, sau o tranmisie automată cu valențe sportive S Tronic. Tot în funcție de motorul ales, A6 va oferi tracțiune pe puntea față, sau performantul sistem de tracțiune integrală permanentă quattro. Pentru versiunile de top, va fi disponibil un diferențial sport. Tot opțional este disponibil un sistem de suspensie pneumatic, urmând ca în curând să se poată opta și pentru un sistem dinamic de direcție.Vezi și filmele de prezentare (interior/exterior/hibrid):

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top