ABB, stație de încărcare pentru mașini electrice de 360 kW până la finalul anului

ABB stație încărcare mașini electrice 2

Compania elvețiană ABB a prezentat stația de încărcare Terra 360 care poate alimenta simultan patru vehicule cu 360 kW.

Elvețienii de la ABB au făcut pe 30 septembrie un anunț așteptat de mulți constructori de mașini electrice și utilizatori ai acestora. Conform companiei de inginerie, până la finalul acestui an va demara instalarea în Europa a unui nou tip de stație de încărcare pentru mașini electrice.

Terra 360, așa cum se numește noul produs ABB, este o stație de încărcare modulară cu distribuție dinamică a puterii care poate încărca simultan până la patru vehicule. Asta înseamnă că șoferii nu vor trebui să aștepte dacă altcineva încarcă deja înaintea lor la aceeași stație ci, pur și simplu, trag la o altă priză a acesteia.

Stația are o putere maximă de 360 ​​kW și este capabilă să încarce complet aproape orice mașină electrică în 15 minute. Cel puțin asta susțin oficialii ABB.

„Cu guverne din întreaga lume care elaborează politici publice care favorizează vehiculele electrice și rețelele de încărcare pentru a combate schimbările climatice, cererea pentru infrastructura de încărcare a mașinilor, în special stații de încărcare rapide, convenabile și ușor de operat este mai mare ca niciodată. Terra 360, cu opțiuni de încărcare care se potrivesc unei varietăți de nevoi, este cheia pentru a îndeplini această cerere și pentru a accelera adoptarea mobilității electronice la nivel global”, consideră Frank Muehlon, președinte al diviziei E-mobility a ABB.

Noua stație ABB încarcă 100 km în doar 3 minute

Datele furnizate de ABB arată că, grație puterii mari și distribuției dinamice a acesteia, stația de încărcare Terra 360 poate livra în doar 3 minute energia necesară pentru o deplasare de 100 km. Mai mult decât atât, având în vedere că mașinile electrice din ziua de astăzi au autonomii de până la 450 – 500 km, o încărcare completă a unei mașini ar trebui, tot în viziunea celor de la ABB, să realizeze „în doar 15 minute sau chiar mai puțin”. Desigur, asta în condiții ideale.

Deși este greu de crezut că stația are capacitatea de a încărca simultan patru vehicule cu autonomie de 450 km în doar 15 minute, inițiativa celor de la ABB rămâne demnă de laudă, iar faptul că sistemul va fi „disponibil în Europa de la sfârșitul anului 2021 și în SUA, America Latină și Asia Pacific în 2022”, nu poate decât să bucure utilizatorii de vehicule electrice care pot fi încărcate la o astfel de stație de mare putere.

– ABB deschide un nou centru global de dezvoltare și cercetare în domeniul mobilității electrice

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top