AC Schnitzer ACZ4 5.0d, sau cum se mai sperie copiii astăzi

Nu te lăsa păcălit de partea cu „5.0d” din titlul mașinii – AC Schnitzer n-a înghesuit un motor de cinci litri sub capota lui Z4, însă nu-i ca și cum ți-ai putea da seama de asta din prisma performanțelor.

AC Schnitzer ACZ4 5.0d este un proiect unicat realizat de compania de tuning specializată în modele BMW și bazat, culmea, pe un Z4 sDrive 23i. Spun culmea pentru că, deși 5.0 este un pic înșelător, „d” care urmează pe urmă este cât se poate de real: ACZ4 5.0d are un motor diesel.

Unul de trei litri cu șase cilindri în linie. Împarte numărul cilindrilor la doi și vei afla și câte turbosuflante folosește motorul pentru a atinge puterea comunicată de 430 CP și nu mai puțin de 840 Nm (este motorul de la un M50d). Gândul că avalanșa asta de cuplu se îndreaptă doar spre puntea spate e suficient pentru a te face să te ascunzi după ușa de la baie și să-ți rozi unghiile.

ac schnitzer - autoexpert.ro (8)Sau, mai bine, să-ți imaginezi cum ar suna toate astea pe pista unui circuit. AC Schnitzer nu s-a limitat doar la transplantul de motor, punându-i lui ACZ4 5.0d o transmisie automată cu opt trepte, o suspensie de curse ajustabilă, frâne mai performante, un sistem de evacuare ușor și un foarte necesar diferențial cu alunecare limitată împrumutat de la un M3 E92.

Performanțele lui AC Schnitzer ACZ4 5.0d sună cam așa: accelerația 0-100 km/h durează 4,5 secunde iar viteza maximă este citată la peste 300 km/h. Chiar dacă mașina nu este de vânzare, AC Schnitzer i-a setat un preț fictiv de 113.965 euro – un pic cam exact pentru un „preț fictiv”, am zice noi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top