Accesorii auto. Sfaturile experților privind achiziția și utilizarea

accesorii auto

Majoritatea celor care dețin un automobil își doresc să îl personalizeze, în așa fel încât acesta să îi reprezinte întru totul. Unii se mulțumesc cu alegerea unui număr personalizat, în timp ce alții merg mult mai departe, optând pentru tuning auto complex.

Nu este nevoie de tuning, însa, pentru o personalizare cât mai plăcută a automobilului. Câteva accesorii auto bine alese pot să facă o treabă excelentă. Problema apare în momentul în care trebuie să se aleagă aceste accesorii. Există sute de variante, de la jante deosebite până la diverse autocolante, diversitate ce face alegerea foarte grea. Achiziția unui număr prea mare de accesorii poate să fie mult prea sufocantă.

Sfaturile experților de la Maxytuning.ro

Pentru cei care doresc să își accesorizeze automobilul, cei de la maxytuning.ro oferă o serie de sfaturi:

  • Alegerea unor accesorii utile. Sunt de evitat elementele strict estetice, însă sunt recomandate niște presuri auto deosebite, niste paravanturi auto sau chiar o cotieră, care poate reprezenta atât spațiu de depozitare, cât și o variantă excelentă pentru relaxare.
  • Evitarea accesoriilor din locuri neautorizate. O mulțime de piețe și târguri oferă accesorii auto. Cel mai indicat este să fie achiziționate din magazine specializate, indiferent că se doresc accesorii dedicate sau accesorii aftermarket.
  • Evitarea supraaccesorizării. Insistăm pe ideea de a alege o accesorizare decentă, fără foarte multe elemente în plus. De regulă, mașinile noi dispun de majoritatea funcțiilor necesare, așadar, accesoriile devin un simplu moft.

Accesorii dedicate sau accesorii universale?

Există o mulțime de accesorii universale care merita achiziționate, fiind mai ieftine și de multe ori mai plăcute din punct de vedere estetic decât cele dedicate. Totuși, recomandarea experților este să se achiziționeze, mai degrabă, variantele destinate automobilului în cauză. Niste huse auto dedicate sau cotiere auto dedicate reușesc să aducă o multime de avantaje, multe dintre acestea foarte mari:

  • Se potrivesc perfect în automobil, oferind atât o doză mare de confort, cât și o estetică perfectă.
  • Țin cont de micile detalii. Fiecare automobil are particularitățile sale. Dacă se mizează pe accesorii dedicate, aceste particularități pot fi evidențiate și puse în valoare mult mai ușor.
  • Au, de foarte multe ori, o calitate mai bună. Accesoriile dedicate sunt produse de producătorul mașinii în foarte multe cazuri, ceea ce reprezintă o garanție destul de mare asupra calității.

Acest lucru nu înseamnă că accesoriile dedicate pot fi achiziționate doar de la producătorul mașinii. Există o mulțime de producători aftermarket autorizați să producă accesorii pentru diverse automobile, care au capacitatea de a aduce pe piață produse de calitate superioară, la prețuri mult mai mici. În momentul în care se optează pentru o variantă aftermarket însă, este bine să se analizeze producătorul. Există zeci de nume pe piață, însă doar o parte dintre acestea reușesc să ofere echilibru între calitate și preț și să impună respect din partea utilizatorilor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top