Supercarurile nu sunt pentru oricine. Mai ales cele modificate, cum este cazul versiunii 488 Pista. O accelerare bruscă în linie dreaptă a provocat derapajul punții spate, iar șoferul a pierdut controlul. Un accident cu Ferrari filmat de pe mașina din spate.

Scenariul tipic: te pregătești să le demonstrezi tuturor cât de repede accelerează mașina ta. Deci culci pedala, ții strâns volanul și, eventual, te pregătești de mici corecții de direcție, dacă ai propulsie pe spate. Dar nu te aștepți ca, în linie dreaptă, pe uscat, mașina să înceapă să ”danseze” amplu.

Accident cu Ferrari autoexpert.ro

➡ Toyota Prius cu kit de Ferrari 💡

De fapt… În cazul de față, scenariul e de-a dreptul atipic. Ai 720 CP. Știi că mașina ta atinge suta în 2,85 secunde și 200 km/h în 7,6 s, înainte de a se opri din accelerat, la 340 km/h. Știi că toți cei 770 Nm se înghesuie pe puntea spate, deci te aștepți să tupă aderența. Probabil te-a mâncat sub coadă să dezactivezi și ESP-ul. Rezultatul: nu mai ții strâns volanul, ci te pregătești de corecturi ample. Nu mai culci pedala, ci te joci fin cu ea. N-a fost cazul și în situația de față. Șoferul s-a pierdut cu firea și a ajuns în spațiul verde.

Din ce cauză s-a produs acest accident cu Ferrari

Înțeleg bine cum se simt 720 CP pe șosea, de când am condus Aston Martin DBS Superleggera pe ploaie. Poți citi impresiile în actuala ediție a revistei Auto Expert. Pur și simplu, și în cea mai domestică setare, GT, mașina pleca de spate în treapta a 4-a, la 100 km/h și 2000 rpm, cu ESP activat și fără să retrogradez. E drept, DBS dezvolta 900 Nm la acea turație, în timp ce 488 Pista dezvoltă cuplul maxim de 770 Nm la 3000 rpm. Dar când culci accelerația și cutia retrogradează, cum a fost cazul de față, urci spre turația de putere maximă, iar reacția devine, clar, și mai violentă.

Nu e primul accident în care este implicat un 488 Pista. Anul trecut, în plină pandemie, rapperul Swarmz a proptit un exemplar de 280.000 de euro într-un autobuz cu etaj, în centrul Londrei.