În weekendul care tocmai a trecut, am fost martorii unui accident cumplit în Formula 3. Dacă n-am ști că este 100% real, am putea bănui că este un trucaj hollywoodian, într-atât de spectaculos a arătat.

Ce s-a întâmplat? În urma unei ieșiri în decor, monopostul lui Ryan Tweter a ridicat un nor de praf în spatele său. Revenit pe pistă la viteză mică și mascat de norul gros, monopostul americanului a fost izbit în plin, din spate, de către cel al coechipierului Peter Zhi Cong Li.

Accident Formula 3

În urma teribilului impact, cel de-al doilea bolid și-a luat zborul într-un mod demn de filmele (foarte) artistice. Un al treilea monopost a acroșat apoi mașina lui Tweter, sfârșind în barierele de protecție. După câteva clipe de năucire, în care cursa a fost oprită, echipajul medical a intervenit, transportându-i la spital pe toți cei 3 piloți implicați în accident.

Deși toți au scăpat cu viață, singurul care a scăpat ieftin a fost pilotul ultimului monopost implicat, Pedro Piquet. Ryan Tweter a suferit răni severe la genunchi, în timp ce Li are 4 vertebre rupte și și multiple fracturi la nivelul călcâiului.