Aceasta este cea mai ieftină versiune Duster. Cât costă și când poți să o comanzi?

Paris 2018: Dacia Duster primește două motorizări noi

Noile prețuri din gama Dacia Duster îi speriaseră pe români. Cel mai acccesibil SUV avea un preț de pornire de peste 15.000 de euro. Dar apare un nou motor care salvează reputația modelului românesc ultra-accesibil.

La ora actuală, cel mai ieftin Duster costă 15.200 de euro, un preț trecut în contul versiunii Blue dCi 115, cu 115 cai putere și cuplu de 260 Nm. Următoarea versiune este cea cu motorul dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în colaborare cu Daimler, TCe 130 GPF. Dar românii pot răsufla ușurați. Lucrurile se vor schimba.

Așa cum anunța AutoExpert în luna februarie, după o vizită la uzina de la Mioveni, apare în gama Dacia Duster noul motor turbo de 1.0 litru, pentru a înlocui versiunea SCe 115. Acesta se va regăsi sub capota lui Duster TCe 100 și, așa cum arată denumirea, va dezvolta 100 de cai putere, iar cuplul său maxim va fi de 160 Nm. Mașina cu noul motor va consuma cu 18% mai puțin combustibil ca SCe 115, anunță Renault Groupe.

În Franța, modelul, disponibil cu liniile de echipare Accecss și Essential, poate fi comandat deja cu noul motor, derivat din TCe 130 GPF, cu un preț de pornire de 12.490 de euro. În Germania, aceeași versiune costă 11.490 de euro, iar în Spania – 11.460 de euro. Este așteptat să ajungă la noi în această vară, cu un preț asemănător.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Motorul este disponibil doar cu transmisie manuală cu cinci trepte. Este doar o chestiune de timp până când unitatea va ajunge și sub capota modelelor Logan și Sandero, în locul propulsorului 0.9 TCe . Aceasta corespunde noilor norme de poluare Euro 6d-Temp. Totul despre noul motor, aflați aici:

Exclusiv! Toate informațiile despre noul motor TCe 100

Duster este disponibil în continuare în versiune Blue dCi 95 și Blue dCi 115, dar și cu motorul pe benzină TCe 150 GPF.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top