Acest model Mercedes va primi o versiune electrică. Fanii nu se așteptau niciodată!

Test drive - Mercedes-Benz Clasa G 500

Se întâmplă ceea ce fanii modelului nu ar fi ghicit niciodată. Mercedes-Benz Clasa G va fi disponibil și în versiune electrică. Off-roader-ul se alătură astfel gamei de automobile cu emisii zero lansată de companie și, cel mai probabil, va primi literele EQ.

Viitorul Mercedes-Benz Clasa G cu motor electric a fost confirmat de CEO-ul de la Daimler, Ola Kallenius. Șeful diviziei de Transformare Digitală, Sascha Pallenburg, a readus subiectul în atenție cu o postare pe Twitter: “Va exista o versiune EV cu emisii zero a modelului Mercedes-Benz Clasa G. Au existat și discuții referitoare la eliminarea acestui model din portofoliul nostru, dar, așa cum văd lucrurile acum, cred că Clasa G ar fi ultimul Mercedes care ar trebui eliminat”, l-a citat Pallenburg pe Kallenius.

Test drive Mercedes-Benz G 500 – Bruta cu bune maniere

CEO-ul companiei a confirmat deja o investiție care se ridică la 10 miliarde de euro, în dezvoltarea mașinilor electrice, toate regăsindu-se sub noul sub-brand EQ. Primul membru electric al familiei EQ, EQC, a fost dezvăluit în această vară.

“Până în 2022, vom lansa pe piață peste zece modele electrice”, a anunțat Ola Kallenius, iar acum știm că Clasa G se află printre acestea.

Viitorul G electric va fi prima versiune cu emisii zero a modelului, dezvoltată de Mercedes-Benz, dar nu prima construită vreodată. Starul de la Hollywood Arnold Schwarzenegger este proprietarul unui G-Class cu motor electric, care dezvoltă 490 de cai putere. mașina lui Arnold ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și atinge o viteză maximă de 183 km/h. O baterie cu o capacitate de 80 kWh și cu funcție de încărcare rapidă îi asigură o autonomie de peste 300 de kilometri.

Foto: Adrian COBZAȘU

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top