Acesta este Audi A6 e-tron Concept

Audi A6 e-tron concept autoexpert.ro

Are la bază noua arhitectură Premium Platform Electric și promite o autonomie de peste 700 km. Acesta este Audi A6 e-tron Concept.

Acesta este doar un concept, dar tehnologia pe care o înglobează este cât se poate de reală. De exemplu, platforma PPE care stă la baza sa va fi disponibilă în serie începând cu 2022, pe modele din mai multe segmente. În premieră pentru modelele electrice, platforma va fi comună pentru SUV-uri și sedanuri. De asemenea, va sta la baza viitorului model de serie Audi A6 e-tron.

Singurele elemente păstrate de la actuala generație A6 sunt dimensiunile exterioare: 4,96 m lungime, 1,96 m lățime și 1,44 m înălțime. În rest, Audi A6 e-tron Concept este un sportback și vine cu elemente de stil pe care le vom regăsi la viitoarele generații Audi. Pe scurt, arată apropiat de viitoarea generație A6.

Audi A6 e-tron concept autoexpert.ro

Este foarte aerodinamic. CX-ul de 0,22 este cel mai bun printre electricele din segmentul său. Roțile au diametrul de 22 de inchi, consolele sunt scurte și plafonul coborât. Se evidențiază masca plină și prizele uriașe de aer care o flanchează. În spate, stopurile sunt extinse până la emblema centrală. Luminile LED Matrix folosesc tehnologie OLED, care asigură luminozitate maximă pe o suprafață mică a blocului optic. Audi A6 e-tron proiectează și mesaje de avertizare pe asfalt, anunțând, de exemplu, bicicliștii că se vor deschide ușile.

➡ Audi se aliază cu FAW în China! 💡

Vopseaua specială Heliosilver cu efect tridimensional reflectă o bună parte din radiația termică solară, de aceea climatizarea este utilizată mai puțin, cu efect benefic asupra autonomiei.

Audi A6 e-tron concept autoexpert.ro

Audi A6 e-tron Concept: tehnica

Bateria se află între axe și are capacitatea de 100 kWh. La modelele de serie bazate pe platforma PPE, bateria și dimensiunile caroseriei pot varia. Numitorul comun al acestor modele va fi ampatamentul maxim posibil pentru lungimea dată, care se traduce în spațiu interior generos și confort crescut. Pot fi dotate cu două motoare electrice (4×4) sau cu un singur motor (propulsie pe spate).

Audi A6 e-tron concept autoexpert.ro

În cazul lui A6 e-tron, cele două motoare generează 350 kW (469 CP) și 800 Nm. Puntea față are 5 brațe, iar cea spate este multilink. Bateria poate fi încărcată la 270 kW. Astfel, asigură timpi de încărcare apropiați de cei ai alimentării unui autoturism convențional. Adică 10 minute pentru 30 km autonomie și sub 25 min pentru ca bateria de 100 kW să se umple de la 5 la 80%.

Audi A6 e-tron promite o autonomie de peste 700 km și accelerează până la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Chiar și versiunile de bază construite pe platforma PPE vor accelera până la 100 km/h în mai puțin de 7 secunde.

 

Adaugati comentariu