Acesta este cel mai ieftin SUV electric din lume

Tata Nexon EV (2)

Acesta este cel mai ieftin SUV electric din lume. Nici chiar viitoarea Dacia electrică nu-i poate face concurență. Indienii de la Tata construiesc Nexon EV.

Prețul de pornire al noului model cu emisii zero marca Tata va fi de numai 19.304 euro. În Europa, printre cele mai accesibile mașini electrice sunt Renault Zeo, cu preț de pornire de la 17.999 de euro, și Volkswagen e-up!, care pleacă de la 22.734 euro. Dar niciunul nu are gardă mare la sol.

SUV-uri electrice disponibile la ora actuală pe piața globală sunt doar cele cu etichetă “premium”, poziționate în cu totul altă categorie de prețuri. Discuția pentru I-Pace de la Jaguar începe de la 66.500 euro, în timp ce noul EQC de la Mercedes-Benz a ajuns în România cu un preț de pornire de 75.922 euro.

Dacia ia în calcul construirea unui SUV electric, iar șefii Renault promit prețuri mici, pentru a se alinia valorile brand-ului accesibil. Dar va fi imposibil să poată rivaliza cu SUV-ul produs de indienii de la Tata.

Mașina camuflată a apărut deja într-un film cu o durată de aproape 6 minute. Tata a ales un actor de Bollywood pentru a-și promova mașina.

Grupul Renault a anunțat că apariția unui model Dacia electric este doar o chestiune de timp. Acesta are șanse mari să ajungă și în India, dar rămâne de văzut dacă va intra în aceeași gamă de prețuri ca Tata Nexon.

Viitorul SUV electric indian va folosi o platformă dedicată, Ziptron. Indienii trec în contul său o autonomie mare, sistem de încărcare rapidă și garanție de 8 ani pentru baterie. Când își va face apariția cel mai accesibil SUV electric din lume, aflați pe FloteAuto.ro >>>

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top