Acesta este Mercedes-Benz EQS!

Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

Este echivalentul electric al lui Mercedes-Benz S-Klasse și, totodată, prima limuzină de lux din portofoliul brandului Mercedes-EQ. EQS promite o autonomie WLTP de până la 770 km.

EQS nu este un sedan propriu-zis, ci mai degrabă un coupe cu 4 uși. Scopul care a decis forma caroseriei este evident: EQS a devenit cel mai aerodinamic automobil din lume. Are un Cx de 0,20, care pune umărul la atingerea autonomiei impresionante de până la 770 km.

Primele motoare disponibile dezvoltă 245 kW (333 CP) și 385 kW (524 CP). Primul animă versiunea EQS 450+ cu propulsie pe spate, al doilea pe EQS 580 4Matic, cu tracțiune integrală. Totuși, nemții dezvoltă și o versiune de performanță, cu putere de 560 kW (762 CP) și tracțiune integrală.

Baterile lui EQS

Vor exista două baterii, la alegere, dintre care cea mare are o capacitate netă de 107,8 kWh, cu 26% mai mult decât cea de pe EQC. Sistemul de management energetic este actualizat automat over-the-air. Bateria suportă un curent de încărcare de până la 200 kW. Astfel, în doar 15 minute petrecute la priză, poate câștiga o autonomie de 300 km. De asemenea, suportă încărcare cu 22 kW la stațiile de curent alternativ.

Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

Platforma utilizată este dedicată exclusiv propulsiei electrice și este modulară, deci poate fi adoptată și în alte segmente. Puntea spate direcțională poate vira cu până la 10 grade.

➡ Iată un Mercedes-Benz de 920 CP 💡

La bordul lui EQS lucrează până la 350 de senzori, care raportează condițiile unor unități de control. Acestea iau decizii instantaneu. Foarte important, inteligența artificială cu care sunt înzestrate le dă capacitatea de a învăța continuu. Astfel, își adaptează continuu răspunsul la stilul și preferințele șoferului și pasagerilor.

Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

➡ Citește aici TOTUL despre interiorul lui EQS! 💡

Farurile sunt înzestrate cu tehnologie Digital Light, care proiectează indicații și avertismente pe șosea. Farurile au câte trei LED-uri extrem de puternice. Fascicule lor sunt redirecționate de 1,3 milioane de micro-oglinzi.

Fiecare exemplar EQS ascunde peste 40 de invenții și 20 de patente legate de design. Producția va fi asigurată de Fabrica 56 din Sindelfingen.

Adaugati comentariu