Acesta este noul Citroen C3!

Noul Citroen C3

După ce au divulgat secretul noii generații, scăpându-i fotografiile pe net înaintea lansării oficiale, francezii ne prezintă noul Citroen C3. Acesta reflectă din plin stilul modelului C4 Cactus.

Noua generație a modelului simbolizează perfect filosofia de design a constructorului, afișând blocuri optice tipice și elemente protectoare ”airbump” pentru portiere. Iar configurația în 5 uși va fi singura variantă oferită la start de francezi. Ulterior, o versiune SUV, bazată pe varianta hatchback, își va face apariția în gamă.

Modelul este construit pe baza versiunii îmbunătățite a Platformei A, ce dispune acum de elemente de ranforsare în forma literei H sub scaunele din față, care vor ameliora comportamentul la impact lateral. La îmbunătățirea gradului de siguranță va pune umărul și tehnologia de fabricație, care combină sudura convențională cu adezivii structurali, pentru a obține o rigiditate crescută a șasiului. Dincolo de beneficile de siguranță, se va înregistra un plus și la capitolul rafinament, datorită lipsei de vibrații și zgomote. Suspensia va beneficia de un reglaj orientat spre confort, tipic mașinilor franțuzești.

Noul Citroen C3Noul Citroen C3 impresionează la interior prin liniile simple, fără artificii inutile de design și, spre deosebire de C4 Cactus, primește instrumente analogice. Consola centrală este dominată de marele display touchscreen și frapează prin numărul redus de butoane fizice. Impresionează și scaunele, cu al lor design neobișnuit de simplu, dar de efect, și cu consistența din spumă de două densități diferite. Izolarea fonică a habitaclului a primit o atenție deosebită din partea inginerilor francezi și promite să se numere printre cele mai bune din segment.

Noul Citroen C3Personalizarea exteriorului include o paletă de 9 culori pentru caroserie și 3 culori pentru ansamblul plafon – carcase oglinzi – rame proiectoare. Un număr total de 36 de combinații cromatice este posibil pentru caroserie, în timp ce interiorul va beneficia de 4 teme prestabilite.

Sub capota noii compcte se găsesc atât propulsoare pe benzină, cât și diesel. Prima categorie propune exclusiv motoare cu 3 cilindri, din familia PureTech, de 68, 82 și 110 CP, cu sistem Stop & Start, combinate cu o transmisie manuală. Cei ce optează pentru varianta pe motorină, au la dispoziție două motoare BlueHDI, cu 75 și 100 CP, tehnologie Stop & Start și transmisie manuală. Opțional va fi oferită și o transmisie automată nou-nouță, numită EAT6.

Dotările inedite includ sistem de navigație 3D, cu informații despre trafic în timp real, cameră pentru marșarier, asistență la plecarea din rampă, avertizare pentru unghi mort, monitorizare a gradului de oboseală a șoferului  și sistem Citroen SOS cu asistență live.

În plus, Citroen te scutește de la a  cumpăra cameră video pentru supravegherea traficului: noul C3 are una integrată în oglinda retrovizoare, care este și wide angle, are și GPS, și conexiune Web. Ea poate transmite imaginile direct pe rețelele de socializare cu un singur click, ca să știe toată lumea pe unde umbli! Cool, nu?

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top