Acesta este noul Renault Clio V facelift, model 2024

Renault Clio V facelift autoexpert.ro

16 milioane de exemplare au fost vândute de-a lungul vieții. 33 de ani a fost alături de noi. A câștigat de două ori titlul Mașina Anului în Europa. Ajuns la a 5-a generație, Clio primește un facelift pentru anul 2023. Astfel, Clio MY 2024 are un design mai precis, mai ”ascuțit” și mai îndrăzneț. Iată tot ce aduce nou Renault Clio V facelift!

Zona frontală a fost total redesenată. Este inspirată de ținuta sportivilor, și a împrumutat elemente grafice de la aceasta. Așa arată noul design frontal ce va fi adoptat de toată gama Renault. Luminile de zi sunt total schimbate și au forma unor jumătăți verticale de romb. Blocurile optice frontale au până la 5 fascicule de lumină (3 la versiunea pre-facelift).

În bara de protecție a fost integrată o lamelă inspirată de spoilerul frontal al monopostului de Formula 1. Aceasta are culoarea caroseriei la toate versiunile din gamă. La nou introdusa esprit Alpine (foto) este vopsită în Gri Schiste Mat.

În spate, stopurile au fost redesenate la interior. Bara de protecție a fost, de asemenea, restilizată. Asigură acum o mai bună aderență pe puntea spate, datorită efectului de sol pronunțat. Diffuser-ul încorporat este de culoare negru mat în primele două niveluri de echipare. Este negru lucios în versiunea Techno și Gri Schist Mat în varianta Esprit Alpine.

Paleta de culori include 7 nuanțe. Jantele pot avea diametre de până la 17 inchi. Sunt disponibile 6 modele diferite, 4 fiind din aliaj ușor.

Clio esprit Alpine autoexpert.ro

În habitaclu, materialele sunt mai rezistente, mai luxoase și mai sustenabile. Până la 60% dintre ele sunt reciclate. Nu mai există piele. Aceasta este înlocuită cu un material sintetic, care este reciclat în proporție de 30%.

Referitor la conectivitate, de acum, telefonul poate fi replicat pe ecranul central fără cabluri. Altfel spus, Clio facelift a primit Android Auto și Apple CarPlay wireless. Totodată, inclusiv versiunea de bază are instrumentar digital, cel analogic, cu cadrane și limbi dispărând din ofertă. Versiunile mai ieftine vin cu instrumentar de 7 inchi, cele mai scumpe cu display de 10.

Renault Clio V facelift – nivel nou de echipare

A apărut și nivelul de echipare de la Austral, numit esprit Alpine (foto articol). Jantele sale au diametrul de 17 inchi, iar inelul central amintește de piulițele modelelor de competiție. La interior, sigla Alpine a fost embosată pe spătarele scaunelor. Scaunele sunt noi, diferite de ale restului gamei. Cusăturile tapițeriei și volanului au culori roșu, alb și albastru. Totodată, pe bord a apărut și drapelul Franței.

Clio esprit Alpine autoexpert.ro

În cazul motoarelor, nimic nu s-a schimbat. Vedeta de sub capotă a rămas sistemul E-TECH full hybrid. Aceasta dezvoltă 145 CP și consumă, în medie, 4,1 l/100 km. Emite 93 g/km CO2. O poți conduce până la 900 km cu un singur plin. Conform oficialilor francezi, până la 80% din timp poate funcționa pur electric. ➡ Am testat sistemul E-TECH aici, comparativ cu e:Hev de pe Jazz și HYB de pe Yaris!

Au rămas benzina, dieselul și versiunea pe gaz. Aceasta din urmă emite 107 g/km CO2, și oferă o autonomie de până la 1100 km.

via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top