Acesta este SUV-ul de lux mai ieftin decât Dacia Duster

UAZ Patriot (1)

Acesta este SUV-ul de lux care costă cât Dacia Duster. Este vorba despre primul UAZ cu transmisie automată din istorie. Prețul de pornire este de 14.000 de euro. Duster pornește de la 13.350 de euro.

Noul UAZ Patriot a intrat în producție la 1 septembrie și va putea fi comandat începând cu sfârșitul acestei luni în Rusia.

Este primul model UAZ cu transmisie automată construit vreodată. Este vorba despre o transmisie cu șapte rapoarte Punch Powerglide 6L50, produsă de Punch PowerGlide și asamblată în Franța, la Strasbourg. Compania a fost, până în 2013, divizie a General Motors. Acest tip de transmisie a fost folosit și pentru o serie de modele Cadillac. Cutia va direcțioa 150 CP și 235 Nm către puntea din față.

UAZ Patriot (3)

UAZ Patriot nu este însă, cel mai economic SUV de pe piață. Constructorul rus anunță un consum de 9,5 l/100 km în regim extra urban.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Prețul de start pentru un UAZ Patriot cu transmisie automată este, în Rusia, de 1.034.000 de ruble, ceea ce echivalează cu 14.000 de euro. Versiunea cu transmisie automată pornește de la 12.800 de euro. Cel mai accesibil Duster costă 13.350 de euro.

UAZ Patriot (5)

Dacia Duster încă așteaptă în gamă transmisia Getrag, pentru versiunile TCe 130 GPF și TCe 150 GPF, puse în mișcare de motoarele de 1,33 litri, care au ajuns și în gama compactă de la Mercedes, dar și la Qashqai de la Nissan și Kadjar de la Renault.

Dacia Duster cu motor de Mercedes poate fi comandată și cu tracțiune integrală

Patru nivele de echipare sunt disponibile în gama UAZ Patriot (Optimum, Premium, Satutus, Edition 1), în timp ce Duster poate fi comandat într-una dintre echipările Essential, Comfort, SL Techroad, Prestige și SL Orange. Ediția limitată Edition 1 este și cea mai scumpă: 1.298.000 de ruble, aproximativ 17.600 de euro.

UAZ Patriot (2)

Aceasta vine cu un interior îmbrăcat în piele, scaune față mai profilate, covorașe speciale și vopsea exclusivă Titan Grey. Și în gama Dacia există ediții speciale: este vorba despre SL Techroad și SL Orange, dar niciuna nu vine cu scaune îmbrăcate în piele. Cea mai scumpă Dacia, pornește de la 17.700 de euro, cu echiparea SL Orange.

Adaugati comentariu