Acesta este SUV-ul Jetta, cel mai ieftin SUV construit vreodată de Volkswagen

Volkswagen Jetta China (7)

Un nou brand ia naștere în China: se numește Jetta și este un brand low cost, care a prezentat deja primul model: Jetta VS5 este un SUV compact.

SUV-ul Jetta, primul model al noului brand, este construit de FAW-Volkswagen, la uzina Chengdu, și are la bază modelele SEAT Ateca și Skoda Karoq, de la care preia și proporțiile. VS5 măsoară 4.419 mm în lungime, 1.841 mm în lățime și 1.616 m în înălțime, având un ampatament de 2.630 mm. Așa cum era de așteptat, modelul este construit, ca și SUV-urile europene, pe platforma MQB a Grupului Volkswagen.

Volkswagen Jetta China (6)

Chinezii nu au de ales în privința motorizării, pentru că pot comanda doar motorul turbo de 1,4 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm. Pot alege însă transmisia: este disponibilă standard o cutie manuală cu cinci rapoarte și opțional, o cutie automată cu șase rapoarte, furnizată de producătorul japonez Aisin Seiki.

Pentru a nu duce SUV-ul într-o altă categorie de preț, Volkswagen a decis să nu trimită pe piața chineză motorul 1..5 TSI și nici transmisia automată DSG, cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Volkswagen Jetta China (4)

Volkswagen Jetta sau cum încearcă VW să-și recucerească clienții

Volkswagen a demarat o campanie agresivă de promovare a celui mai ieftin SUV al său. Modelul vizează, în mod special, clienți care achiziționează o mașină pentru prima oară. Prețul de pornire este de 89.800 de yauni (aproximativ 11.700 de euro), în timp ce versiunea de top ajunge la 119.800 de yuani (aproximativ 15.600 de euro). Cel mai accesibil SUV Volkswagen în Europa este T-Cross, cu preț de pornire în România de 16.434 de euro.

Volkswagen Jetta China (2)

Noul brand Jetta va avea propria rețea de distribuție, care va include peste 200 de reprezentanțe în China până la sfârșitul acestui an.

Primii clienți își vor primii mașina începând cu luna septembrie.

Adaugati comentariu