Acestea sunt planurile Alfa Romeo până în 2020!

Planurile Alfa Romeo

Alfa Romeo își dezvăluie planurile de viitor jurnaliștilor de la AutoExpress. Iar acestea nu pot decât să aducă fericire în sufletele fanilor. Modele noi, spectaculoase, vin să concureze cu rivalii germani în perioada următoare. Iată care sunt planurile Alfa Romeo pentru viitorul apropiat.

Cu voia dumneavoastră, deschid show-ul cu cireașa de pe tort: Alfa Romeo va produce în acest deceniu o limuzină de segment E. Aceasta va încerca să se infiltreze într-o luptă umăr la umăr cu modele de mare tradiție, cu succes bazat pe evoluția a generații întregi: Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes Clasa E.

Planurile Alfa RomeoSă nu uităm că Alfa Romeo, deși a fost mereu o prezență carismatică în peisaj, grație modelelor 164 și 166, n-a reușit niciodată să se impună în fața rivalelor germane. Până acum, prezența sa în clasa sedanurilor executive a fost un fiasco. În plus, concurența nu se limitează doar la cele trei modele nemțești, Infiniti Q70, Lexus GS, Jaguar XF și Volvo S90 completând golurile dintr-un segment în care ai de unde-alege.

Planurile Alfa Romeo Ce va aduce, totuși, Alfa Romeo nou în segment? În primul rând – un design unic, plin de emoție, așa cum numai italienii sunt capabili să traseze. El va fi bazat, evident, pe apreciatele linii ale Giuliei, iar impactul său va fi amplificat de dimensiunile mari ale caroseriei. Conform simulărilor jurnaliștilor britanici, acesta va dispune de blocuri optice lungi și zvelte și de o siluetă sportivă, cu ampatament lung și console scurte. Sub capotă, gama largă de motorizări va include un hibrid plug-in și, în premieră la Alfa Romeo, un diesel în 6 cilindri. Celelalte motoare vor proveni, probabil, de la Giulia, ținând cont de faptul că viitorul sedan de lux va împrumuta platforma de la sora mai mică.

Planurile Alfa Romeo

Asta înseamnă că ne putem aștepta și la agregatele pe benzină, de 2 litri și 197 CP, și diesel, de 2,2 litri și 150, respectiv 180 CP. Referindu-se la motorul pe benzină, șeful diviziei tehnice a italienilor, Harald Wester, spunea că potențialul impresionant pe care-l are le va permite în viitor inginerilor să-i crească puterea pentru a se adapta mai bine greutății noului model. Totodată, vârful de gamă va împrumuta, foarte probabil, motorul V6 turbo de origine Ferrari, care produce 510 CP sub capota Giuliei QV.

”Le datorăm investitorilor noștri un flux constant de produse noi, proaspete, vandabile. Vom trăi o perioadă relativ scurtă, plină de lansări relevante și vandabile, precum sedanuri și SUV-uri”, spune Wester.

Platforma tehnică pe care o folosesc Giulia și viitorul sedan de lux este de ultimă generație, iar modularitatea ei îi permite atât adoptarea motoarelor plug-in hybrid, cât și pe cea a motoarelor complet electrice, cu tracțiune spate sau integrală și tehnologie semi-autonomă. Acest lucru vine să susțină declarația șefului Alfa Romeo Europa, Fabrizio Curci, care spunea că în 2018, Alfa Romeo va începe electrificarea modelelor pe care le produce.

ALFA-ROMEO-GIULIA-01

Înnoirea liniei de modele Alfa Romeo a început deja cu rivalul Seriei 3, Giulia. La primele teste oficiale, Giulia a uimit presa prin dinamică și calitatea finisărilor, confirmându-le oficialilor mărcii italiene că sunt pe drumul cel bun.

Alfa Romeo Stelvio

Apoi, în 2017, va intra în producție primul SUV din istoria Alfa Romeo: Stelvio. Prezentat la sfârșitul acestui an, el va împrumuta performanta combinație motoare-transmisie prezentă pe Giulia, combinând-o cu tracțiunea integrală, și ar putea beneficia chiar și de motorul de top, V6 turbo:

”Este posibil ca propulsorul de pe Quadrifoglio să fie prezent și pe SUV. Însă, deși există o piață pentru un astfel de model, ea este totuși foarte restrânsă”, spune Wester.

2017 Alfa Romeo Giulietta

După Stelvio, spre sfârșitul anului 2017, planurile Alfa Romeo includ asaltul asupra Seriei 1 de la BMW, în ”persoana” viitoarei Giulietta. Cea mai importantă caracteristică a noii generații ar putea fi tracțiunea spate, care se va alinia noii filosofii Alfa Romeo.

2018 Alfa Romeo Giulia Coupe

Să ne pregătim, peste 2 ani, și de coupe-ul modelului Giulia, concurent direct cu BMW Seria 4. El nu va fi un model ce va contribui la vânzările impresionante ale companiei, ci mai degrabă unul de prestigiu pentru brandul italian, ale cărui coupe-uri au impresionat pe toată lumea de-a lungul timpului.

În final, Alfa Romeo 4C va primi o versiune specială, însă nu se știe nimic despre cum va fi aceasta poziționată în ofertă:

”Ne gândim să creăm o variantă specială, dar nu una QV. Indiferent cum va fi aceasta, nu va schimba ADN-ul modelului original, ci doar aspectul și senzațiile”, conchide șeful Alfa Romeo Europa, Fabrizio Curci.

 

Sursa: AutoExpress

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top