Acord BMW – Brilliance pentru majorarea producției de automobile din China

Germanii de la BMW au semnat un acord cu partenerul chinez Brilliance pentru a produce mai multe maşini în China, cea mai mare piaţă auto din lume.
BMW

Conform celor de la BMW, citați de agenția germană dpa, compania vrea să îşi asigure o capacitate de producţie suplimentară pe o piaţă chineză aflată în creştere. „Putem construi mai mult. Brilliance are mai multe comenzi. Este o situaţie din care toţi câştigă”, a declarat oficialul companiei.

Compania nu a confirmat încă ce modele vor fi produse de Brilliance la fabrica din Shenyang şi care este numărul maşinilor ce vor fi asamnlate, însă acest detaliu va fi cunoscut odată ce chinezii vor cere aprobarea de extindere a producției. În China, capacităţile de producţie trebuie aprobate de autorităţile locale.

Anul trecut, vânzările bavarezilor pe piaţa chineză au urcat cu 7%, la 777.000 vehicule. Grupul german deţine patru branduri: BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad.

Partenerul chinez al BMW, ținta unei preluări

Săptămâna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat agențiilor de presă că grupul de stat FAW din China vrea să achiziţioneze Brilliance China Automotive Holdings Ltd – principalul partener chinez al BMW – cu suma de aproximativ 7,2 miliarde de dolari.

Potenţiala achiziţie de către FAW, al doilea producător auto din China, vine într-un moment în care Huachen Automotive Group – principalul acţionar al Brilliance – este în pragul falimentului.

Conform negocierilor, FAW va achiziţiona iniţial 30,43% din acţiunile Brilliance deţinute de Huachen şi 11,89% din acţiunile deţinute de grupul de stat Liaoning Provincial Transportation Investment, apoi va face o ofertă voluntară pentru restul titlurilor Brilliance, susţin sursele.

– BMW este cel mai mare exportator de mașini din SUA

Reprezentanţii FAW şi BMW nu au dorit să comenteze informaţia, iar cei ai Brilliance şi Liaoning Provincial Transportation Investment Group nu au răspuns solicitărilor de a comenta. Huachen susţine că informaţia este falsă, fără a da amănunte suplimentare.

Brilliance, cu sediul în Shenyang, capitala provinciei Liaoning, şi grupul german au o societate mixtă – BMW Brilliance Automotive – responsabilă pentru aproape tot profitul Brilliance. Dar BMW intenţionează să-şi majoreze anul viitor participaţia la 75%, preluând controlul societăţii mixte. Bavarezii ar urma să plătească 3,6 miliarde de euro pentru încă 25% din acţiunile BMW Brilliance Automotive.

Brilliance deţine de asemenea 51% dintr-o societate mixtă cu compania franceză Renault SA.

FAW, cu sediul în Changchun, provincia Jilin, are partneriate cu Volkswagen AG şi Toyota Motor Corp pentru a produce automobile în China. De asemenea produce sub propriul brand camioane de mare tonaj.

Adaugati comentariu