Acordarea primului ajutor în cazul unui accident rutier

Lipsa drumurilor bune, reparațiile de slabă calitate, gropile adânci, nesemnalizarea corespunzătoare a reparațiilor la care se adaugă oboseala și graba, duc la scăderea randamentului la volan și toate acestea pot reprezenta cauze care duc la producerea accidentelor rutiere. Prudența, verificarea temeinică a mașinii și răbdarea în trafic, vă pot scuti de multe neplăceri. În cazul în care, sunteti martorul unui accident auto este bine să stiți că acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanței, poate salva vieți.

Iată ce trebuie să faceți:

  1. Dirijați traficul, astfel încât să împiedicați producerea altor accidente. Așezați triunghiurile reflectorizante pe partea carosabilă, în fața și în spatele autoturismului.
  2. Sunați imediat la 112 și dați datele accidentului (adresa exactă, câți răniți sunt, ora accidentului etc)
  3. Verificați starea victimelor, dacă sunt conștiente sau nu. Aveți în vedere eliberarea și degajarea căilor respiratorii. În cazul unei hemoragii, încercați oprirea acesteia prin aplicarea compreselor sterile și a pansamentului compresiv.
  4. Examinarea rapidă a stării. Pentru detectarea eventualelor răni și contuzii se vor examina capul, nasul, ochii, pieptul, urechile, abdomenul, pelvisul și membrele victimei. I se va solicita acesteia să-și miște degetele pentru a se verifica circulația sau funcția lor. (Sfatul medicului.ro)

Citeste continuarea articolului pe MissAuto.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top