Acţionarea directă a ştergătoarelor de parbriz Bosch

Bosch lansează în producţia de serie o nouă tehnologie de acţionare a ştergătoarelor de parbriz: acţionarea directă.

Cele două mecanisme de acţionare ale sistemului de ştergătoare cu două motoare nu mai includ acum o tijă suplimentară de acţionare şi de aceea sunt mai mici – volumul fiecărei unităţi are doar circa o jumătate de litru.

În comparaţie cu sistemul de acţionare standard cu tijă, noua unitate de acţionare directă Bosch necesită cu până la 75% mai puţin spaţiu şi e cu peste un kilogram mai uşoară. În noua configuraţie, fiecare braţ de ştergător este antrenat printr-un mecanism propriu, compact, iar braţul este montat direct pe arborele de antrenare.

Noul sistem este astfel mai uşor de integrat în autovehicul
Mecanismele de acţionare convenţionale pentru ştergătoare sunt, în funcţie de structură, aproape la fel de late ca întreaga caroserie şi, de aceea, necesită un spaţiu considerabil în partea frontală a autovehiculului.

Prin eliminarea tijei, spaţiul eliberat poate fi utilizat în mod diferit, de exemplu pentru sistemul de climatizare, pentru sisteme noi care sporesc confortul, cum ar fi afişajele head-up, dar şi pentru creşterea siguranţei, prin montarea unei servofrâne mai puternice sau a unui airbag pentru protecţia pietonilor.

Rolul tijei de acţionare este preluat de un dispozitiv de reglare electronic, care sincronizează cele două unităţi de acţionare. În acest scop, senzorii din mecanismul de acţionare a ştergătoarelor detectează poziţia curentă a ambelor braţe.

Pe lângă unităţile de acţionare a ştergătoarelor, Bosch livrează pentru noul Ford Focus şi componentele sistemelor de injecţie de benzină, ventilatorul de răcire al motorului, alternatorul, display-ul multifuncţional, tehnologia inovatoare de navigaţie, bujii, unităţi de comandă pentru airbag-uri şi senzori de ploaie.

Adaugati comentariu