Activități pretabile pentru iubitorii automobilismului în 2021

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

2021 este anul încercărilor, iar nimeni nu știe ce ne va rezerva ziua de mâine. Pasionații auto sunt forțați să improvizeze, pentru a-și putea petrece timpul liber cât mai departe de problemele cotidiene și de incertitudinea care plutește în aer. Din fericire, există o grămadă de metode la care pot recurge iubitorii de mașini pentru a scăpa de plictiseală și pentru a se binedispune, fără să încalce legea.

Asamblează machete auto

Te poți distra de minune în timp ce asamblezi un mini model auto, la scara 1:24, 1:18 sau chiar 1:12 chiar și dacă nu ai o pasiune deosebită pentru construit machete. Oferta este foarte bogată și include tot felul de exemplare, de la mașini de epocă, la mașini de curse de ultimă generație, dar și tot felul de concepte.

Pe lângă asta, există diverse tipuri de machete. Unele includ motoare electrice și acționare prin telecomandă, altele au mecanisme complexe care simulează inclusiv activitatea din cilindrii motorului, în timp ce altele sunt plin de detalii la care nici nu te-ai fi așteptat.

Jocuri video și simulatoare

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

La acest capitol există probabil cea mai mare varietate. Există jocuri pe smartphone, tabletă, computer, consolă și așa mai departe. Se poate juca cu volan și pedale, de pe gamepad, touchscreen sau folosind o tastatură. Așadar, există ceva fiecare, indiferent de buget.

Cei care doresc o experiență cât mai reală pot investi în echipamente de ultimă generație, plecând de la cockpit-ul propriu-zis și până la VR, dar asta nu înseamnă că anumiți pasionați nu se pot distra jucând un joc cu mașini pe telefon.

În plus, mai există și variante de a practica sloturi video, cum ar fi Good To Go sau Racing for Pinks, de la Microgaming, dar există jocuri cu tematică auto de la diferiți furnizori.

Vezi filme, documentare sau înregistrări

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

Dacă ai abonament la un serviciu de streaming precum Netflix sau Amazon Prime, cu siguranță vei avea de văzut numeroase filme și documentare interesante. Pe lângă asta, te poți delecta cu zeci de mii de ore de conținut despre curse și mașini pe YouTube, așa că distracția nu se încheie niciodată.

Stăpânește mașinuțele cu telecomandă

 

Nu sunt doar pentru copii! Există campionate profesioniste de curse de mașini RC, de la off-road și până la drift. În acest an zbuciumat, această activitate poate fi practicată și în mod individual, chiar și atunci când există restricții, așa că gândește-te cam de model ți-ar prinde bine în funcție de locurile în care te vei putea duce pentru a te antrena și distra.

Răsfoiește cărți, albume și reviste

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

Chiar dacă nu ai niciodată timp să epuizezi tot ceea ce-ți vine în feed-ul de pe rețelele de socializare și ți se pare că oricum, sunt prea multe chestii pe internet, să știi că o carte bună, cum ar fi „How to Drive”, cartea scrisă de celebrul „The Stig” din emisiunea Top Gear, un album cu mașini, dotat cu poze absolut fenomenale sau chiar și anumite reviste mai vechi, de colecție, îți pot face zilele mai frumoase și te pot ajuta să mai scapi de timpul petrecut în fața ecranelor.

Ia în calcul o restaurare

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

Dacă bugetul îți permite și ai o pasiune pentru mașini, nu ai de ce să nu iei în calcul o astfel de tentativă. Planificarea în sine, este un proces care te va bucura, pentru că te va ajuta să te rupi de stresul cotidian și să te preocupi cu ceva ce-ți place. Așa că încearcă să-ți faci o simulare și să începi să te documentezi, chiar dacă ulterior, sunt șanse infime să demarezi un astfel de proiect.

Planifică o excursie

iubitorii automobilismului AutoExpert.ro

Câtă vreme ai posibilitatea să ieși din casă și să te deplasezi, nu ai de ce să nu-ți planifici o excursie odată sau de două ori pe lună. Chiar și dacă nu te vei putea caza, măcar fă câteva scurte escapade pentru a mai schimba aerul. Nu uită însă de reviziile periodice și asigură-te că mașina funcționează în parametri optimi.

În fine, posibilitățile sunt nenumărate. Am prezentat câteva idei, însă nu trebuie să te limitezi doar la aceste activități. Cu siguranță că deja te-ai gândit la ceva ce vei putea aplica. Nu uita să conduci prudent!

Adaugati comentariu