Actualizare de modele BMW din iulie 2013

Cu începere din această vară, toate modele cu motorizare pe benzină de la aproape toate gamele vor îndeplini standard normele EU6. BMW xDrive disponibil pentru noi versiuni BMW Seria 1 şi BMW Seria 3. Modul ECO PRO cu noi funcţii pentru o eficienţă mai bună. Transmisia opţională, automată sport cu opt trepte, acum cu Launch Control.

Cu ceva mai mult de un an înainte ca standardele de emisii EU6 să intre în vigoare în septembrie 2014, BMW măreşte numărul de modele care îndeplinesc deja regulile şi mai stricte privind emisiile. Încă din vara anului 2013, aproape toate modelele care dispun de motor pe benzină cu tehnologie BMW TwinPower Turbo petrol vor îndeplini standard clasificarea EU6. Mai mult, în vara acestui an, alte variante cu tracţiune integrală ale gamelor BMW Seria 1 şi BMW Seria 3 vor completa portofoliul de modele ale mărcii BMW.

Funcţii inovatoare, care pot fi utilizate în combinaţie cu modul ECO PRO mode, garantează o eficienţă mai bună. Plăcerea condusului îmbunătăţită este furnizată de funcţia Launch Control, care în viitor va fi inclusă în gama de dotări pentru transmisia automată sport cu opt trepte. Iar gama de opţiuni BMW ConnectedDrive include acum şi inovaţii care, ca urmare a conectării inteligente, optimizează suplimentar confortul, siguranţa şi utilizarea dotărilor de infotainment în automobil.

Clasificarea EU6 standard pentru toate gamele
Tehnologia BMW TwinPower Turbo nu numai că asigură o plăcere a condusului îmbunătăţită, în combinaţie cu un consum redus, ci oferă şi condiţiile ideale pentru performanţe optimizate ale emisiilor. Cu începere din vara 2013, numeroase alte modele BMW cu motorizare pe benzină echipate cu această tehnologie vor îndeplini standardul de emisii EU6 care va intra în vigoare abia în luna septembrie 2014. Odată cu lansarea gamei de modele 2014, automobilele BMW M, precum şi versiunile BMW Z4 cu motor cu şase cilindri vor respecta şi ele normele EU6.

În acelaşi timp, numărul modelelor diesel, care sunt echipate standard cu BMW BluePerformance şi astfel îndeplinesc clasificarea EU6, este şi el în creştere. Pentru piața din România sunt disponibile în total 118 motorizări care îndeplinesc standard normele EU6. Alături de emisii mai mici, acestea vin și cu avantajul taxelor de înmatriculare zero la achiziție.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive pentru alte modele din gamele BMW Seria 1 şi BMW Seria 3
Cu alte cinci modele, care pot fi echipate opţional cu BMW xDrive, BMW va continua ofensiva tracţiunii integrale şi în vara 2013. Sistemul de tracţiune integrală permanentă şi gestionată electronic optimizează atât tracţiunea şi stabilitatea automobilului în orice condiţii meteo şi de drum, cât şi dinamica în viraje. Sistemul este acum disponibil la modele BMW 118d xDrive (3 uşi) şi BMW 118d xDrive (5 uşi) și BMW 318d xDrive Sedan şi BMW 318d xDrive Touring, toate propulsate de un motor diesel cu patru cilindri, care dezvoltă 105 kW/143 CP.
În plus, din vara acestui an, pentru BMW Seria 3 va deveni disponibil un nou vârf de gamă diesel, care dispune şi de BMW xDrive. Puterea motorului diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care se află sub capota modelului BMW 335d xDrive Sedan şi care dezvoltă 230 kW/313 CP, este distribuită între puntea faţă şi cea spate în funcţie de situaţie. BMW 335d xDrive Sedan dispune standard de transmisie automată cu opt trepte. Acesta respectă standardele de emisii EU6 și vine cu un consum anunțat de numai 5,4 litri per 100 km sau 143 grame per km, în contextul unor performanțe remarcabile: accelerație 0-100 km în numai 4,8 secunde.

Acceleraţie optimă: transmisie automată sport cu opt trepte cu Launch Control
Transmisia automată cu opt trepte – extrem de eficientă, rapidă şi cu schimbări confortabile – este disponibilă acum pentru modele BMW din toate gamele. Dacă se doreşte, în viitor va fi posibilă sublinierea şi mai intensă a caracterului sportiv al transmisiei automate. Cu începere din vara anului 2013, volanul opţional – îmbrăcat în piele şi cu clapete de schimbare a vitezelor – va fi disponibil pentru limuzina de lux din gama Seria 7. Prin utilizarea acestei dotări, conducătorul poate controla manual setările transmisiei fără a-şi lua mâinile de pe volan.

Mai mult, transmisia automată sport cu opt trepte disponibilă pentru BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Seria 5 şi BMW Seria 6 va fi completată de noua funcţie Launch Control. Aceasta permite accelerare cu tracţiune optimizată şi dinamică maximă chiar de la demaraj – o funcţie care anterior a fost disponibilă doar la versiunile corespunzătoare ale automobilelor BMW M. Pentru a utiliza Launch Control, conducătorul trebuie să activeze modul DTC al funcţiei DSC (control al stabilităţii condusului), să mute schimbătorul de viteze în poziţia S, să elibereze pedala de frână şi simultan să apese acceleraţia până la capăt. După eliberarea frânei, automobilul accelerează şi evită patinarea – în consecinţă, permite utilizarea la maximum a puterii motorului. Procesul de accelerare continuă atâta timp cât conducătorul apasă pedala de acceleraţie.

Gama de echipamente pentru transmisia automată sport include şi clapete de schimbare pe volan, un comutator specific pentru levierul schimbătorului şi caracteristici de schimbare a vitezelor foarte dinamice – toate acestea asigură performanţe superioare în timpul sprinturilor scurte.

BMW EfficientDynamics: modul ECO PRO acum cu funcţie de navigaţie şi asistent de anticipare
Datorită noilor funcţii ale modului ECO PRO, care poate fi activat prin comutatorul Driving Experience Control, BMW măreşte posibilităţile de realizarea a unei economii mai mari de combustibil prin gestiunea inteligentă a energiei. Cu începere din vara acestui an, toate variantele de model din gamele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Seria 5 şi BMW Seria 6 Series, echipate – standard sau opţional – cu transmisia automată cu opt trepte sau cea sport cu opt rapoarte, vor dispune de noul mod de navigaţie cu rută ECO PRO.

La viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h în modul ECO PRO, motorul este deconectat de la transmisie imediat ce conducătorul ridică piciorul de pe acceleraţie fără acţionarea frânei. În consecinţă, automobilul poate rula liber („coasting“), fără frânări din partea motorului, pentru o eficiență crescută.

BMW ConnectedDrive: noi opţiuni şi funcţii îmbunătăţite
Mai mult, din vara anului 2013, BMW va stabili noi standarde în conectarea inteligentă, graţie gamei îmbunătăţită constant de dotări BMW ConnectedDrive. Noile opţiuni şi funcţiile îmbunătăţite asigură o optimizare suplimentară.
Opţiunile Driving Assistant şi Driving Assistant Plus, introduse iniţial doar pentru BMW Seria 7, vor fi disponibile cu o nouă structură funcţională atât pentru sedanul de lux, cât şi pentru alte modele BMW. Pachetul de siguranţă Driving Assistant cuprinde Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), precum şi avertizare de pietoni şi coliziune cu funcţie de frânare. Sistemul detectează vehiculele aflate în faţa automobilului şi, la viteze de până la 60 km/h, persoanele aflate pe o posibilă traiectorie de coliziune.

La identificarea unei situaţii de risc, conducătorul este avertizat prin intermediul semnalelor vizuale şi acustice. În plus, la viteze de până la 60 km/h, o manevră de frânare de urgenţă cu decelerare medie este activată pentru a reduce viteza şi pentru a atrage atenţia conducătorului asupra situaţiei critice.

Adaugati comentariu