Acum 30 de ani Mercedes-Benz prezenta un prototip electric bazat pe modelul 190

Mercedes-Benz are acum în gamă un SUV complet electric în forma modelului EQC, iar în viitor gama EQ va fi completată și de alte modele electrice. Însă, acum 30 de ani, Mercedes făcea primii pași în zona mașinilor electrice.

În 1990, Mercedes-Benz experimenta cu conceptul automobilului electric și prezenta publicului un prototip bazat pe modelul 190 (W 201). Modelul electric era prezentat la Târgul de Tehnologie de la Hanovra din 1990.

Un an mai târziu, prototipul era transformat în modelul Mercedes-Benz 190E Elektro, un automobil cu două motoare electrice amplasate pe puntea spate cu o putere totală de 44 CP.

Energia electrică era stocată într-o baterie sodiu-clorură de nichel, iar modelul german avea inclusiv un sistem pentru recuperarea energie electrice prin frânare. Au fost produse 10 exemplare ale modelului Mercedes-Benz 190E Elektro, iar între 1992 și 1996 acestea au fost testate extensiv.

O parte din modelele de test erau echipate cu transmisii manuale, iar greutatea mașinii era mai mare cu 200 kg față de un 190E obișnuit.

Unul dintre cele 10 exemplare a parcurs în total peste 100.000 km în teste. Modelele au fost folosite de diverse persoane, inclusiv șoferi de taxi, pentru uzul zilnic.

Test drive Mercedes-Benz EQC

Adaugati comentariu