Adio Humvee, bun venit L-ATV!

L-ATV

Din ciclul mare și afurisit, vă prezentăm noul membru al armatei americane –  US Army & Marine Corps –  una bucata L-ATV – Light Combat Tactical All-Terrain Vehicle, înlocuitorul oficial al bătrânului Humvee. 

L-ATV este un produs al companiei Oshkosh Defense, după mai bine de trei ani de teste si încercări pentru a găsi candidatul perfect, asta după ce armata americana a supus la probe intensive circa 22 de modele ale mai multor constructori, printre care și AM General – producatorul vechiului Humvee. Contractul semnat cu Oshkosh este în valoare de circa 6,75 miliarde $, sumă pentru care vor fi distribuite circa 17,000 de unități. 

Noul venit este mare, gras și hibrid.  Propulsat de un motor diesel V8 de 6.6 litri semnat General Motors, noul L-ATV vine echipat cu o sumedenie de sisteme de GPS, comunicare prin satelit, sisteme de prindere și adaptare pentru diferite arme – lansatoare de rachete, pusti sau alte acareturi. Nu e nevoie totuși să amintim că autovehicolul este blindat, beneficiînd de sisteme de protecție împotriva exploziilor (MRAP – Mine Resistant Ambush Protected) cât și alte sisteme de adaptare oricărui tip de teren.

Livrările vor începe din 2018, primele 17,000 de unități contractate urmând a fi livrate în perioada 2018-2022. 

Adaugati comentariu