Adio, Mitsubishi Lancer Evolution!…

2015 Lancer Evolution Final Edition - AutoExpert

Ca un frumos cântec de lebădă pentru un model cu adevărat legendar, Mitsubishi lansează o serie specială pentru modelul Lancer Evolution, botezată Final Edition. Aceasta va avea 1.600 de exemplare şi va fi disponibilă pe piaţa din SUA. Nouă nu ne rămâne decât să suspinăm trist pentru finalul nemeritat al poveştii Lancer Evolution…

Ca elemente distinctive faţă de modelul de serie, Final Edition va avea embleme tematice pe capacul portbagajului, plafonul din aluminiu vopsit negru, jante Enkei din aluminiu, vopsite într-o nuanţă ˝dark chrome˝, ornamente speciale pentru spilerele faţă, spate şi pentru gurile de aer de pe capotă, iar din punct de vedere cromatic, clienţii vor putea opta pentru una dintre nuanţele: Pearl White, Rally Red, Mercury Gray sau Octane Blue.

La interior se remarcă o plăcuţă specială montată pe consola centrală, prin care ţi se reaminteşte că te bucuri de serviciul unui model aparte, dar şi finisajele noi, negre, pentru plafon, stâlpi sau parasolare, ca şi cusătura roşie, cu aer sportiv, care se vede excelent pe scaunele sport, pe volan, pe schimbător, pe covoraşe sau pe levierul frânei de mână.

2015 Lancer Evolution Final Edition

Armada de sub capotă este reprezentată de 303 CP, dezvoltaţi de unitatea DOHC de 2 litri, cu patru cilindri şi 16 supape. Cuplul motor maxim de 413 Nm este disponibil la 4.000 rot/min. Transmisia manuală are cinci trepte, iar cuplul motor este livrat către toate roţile prin intermediul sistemului inteligent de tracţiune Mitsubishi Super All-Wheel. Sistemul de frânare Brembo a primit un upgrade, ca şi amortizoarele Bilstein; arcurile sistemului de suspensie au fost dezvoltate de Eibach.

2015 Lancer Evolution Final Edition

Dincolo de tot şi toate, dacă într-adevăr acesta este sfârşitul sagăi Lancer Evolution, nu putem decât să ne arătăm nemulţumirea faţă de decizia luată de Mitsubishi Motors Corporation. Şi, poate că, la un moment dat, o minte luminată va decide să se reînnoade tradiţia unui model legendar, care a devenit o piatră de temelie în istoria ˝diamantului˝ japonez…

2015 Lancer Evolution Final Edition

 

Adaugati comentariu