Adio, pană de cauciuc! Un producător de renume a inventat anvelopa fără aer!

Michelin Uptis

Adio, pană de cauciuc! Un producător de renume a inventat anvelopa fără aer și îi face pe șefii de vulcanizări să se gândească deja la faliment! Produsă de Michelin, anvelopa futuristă va ajunge pe piață din 2024.

Un parteneriat semnat de Michelin cu General Motors va face noul Chevrolet Bolt prima mașină echipată cu anvelope fără aer. Bolt cu emisii zero va fi vehiculul pe care va fi testat noul cauciuc.

Michelin Uptis 2

Adio, pană de cauciuc!

Tehnologia inovatoare îi aduce șoferului o serie amplă de beneficii, ajutându-l pe acesta să scape de banala pană de cauciuc, dar și de stresul unei posibile explozii la viteze mari.

Și mediul înconjurător este protejat de un proces de producție mult simplificat. Acesta necesită cantități reduse de materie primă și o cantitate mai mică de energie, iar numărul de anvelope avariate va scădea simțitor. O statistică arată că peste 200 de milioane de anvelope sunt înlocuite înainte de vreme, din cauza uzurii neregulate sau a unor avarii suferite în mers.

Michelin Uptis 2 fără pană de cauciuc

Michelin Pilot Sport 4 SUV – 5 lucruri esențiale

Anvelopa viitorului poartă denumirea de UPTIS (Unique Puncture-proof tire system). Prezintă o greutate undeva între cea a unei anvelope convenționale și cea a unui cauciuc run-flat. Un vehicul echipat cu UPTIS nu mai necesită roată de rezervă. Iae asta creează automat mai mult spațiu în portbagaj (atunci când locul roții de rezervă este acolo). Mai mult, masa totală a acestuia este redusă. Noua anvelopă îmbracă în cauciuc compozit și fibră de sticlă un schelet din aluminiu.

Nu este prima oară când Michelin dezvăluie o anvelopă fără aer. În urmă cu 15 ani, producătorul a testat Tweel, un pneu care producea însă, prea mult zgomot la contactul cu asfaltul, în timpul rulării, și vibrații prea puternice în cabină, reducând semnificativ nivelul de confort resimțit la bord.

Michelin nu a dezvăluit încă prețurile anvelopelor inovatoare și nici dimensiunile cu care acestea vor fi disponibile.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top