Administrarea parcului auto în stil TCO

Intrat în jargonul de specialitate prin intermediul acronimului englez, Costul total de deţinere – TCO oferă o imagine completă a cheltuielilor pe care le presupune utilizarea unui vehicul. Ca atare, ar trebui considerat criteriul esenţial pentru alegerea maşinii.

Preţurile afişate de constructorii auto reflectă doar parţial cheltuielile generate de utilizarea unei maşini. Deprecierea, combustibilul, întreţinerea, asigurarea, pneurile, taxele reprezintă, fiecare în parte, un cost, iar toate împreună compun bugetul total necesar funcţionării autovehiculului.

Marile societăţi, dar şi un număr în creştere din rândul celor mici şi mijlocii au optat pentru externalizarea managementului parcului auto şi au apelat la serviciile de administrare ale companiilor de leasing operaţional, care acordă astfel clienţilor nu numai soluţia financiară pentru operarea unei flote, ci şi soluţii de optimizare a Costului Total de Deţinere.

Cum se adoptă decizia de achiziţie

Pentru un manager de flotă cu experienţă, valoarea TCO va fi mult mai importantă decât costul maşinii, precizează încă de la început Frédéric Banco, directorul general al ALD Automotive. De altfel, acesta arată că tendinţele de pe piaţă arată că majoritatea companiilor care apelează la leasingul operaţional sunt mai înclinate să opteze pentru autovehicule cu TCO scăzut pentru că ştiu deja ce anume să analizeze atunci când primesc o ofertă.

 

Citiţi continuarea pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu